19
Mayıs
2024
Pazar
MARMARİS - MUĞLA

Rehabilitasyon Merkezi'ne ziyaret

AK Parti Belediye Başkan adayı A.Doğan Tugay, Özel Melek Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti.

Ziyarette sorunları dinleyen Tugay, Marmaris’te 6 bine yakın engelli olduğunu ve projelerinde engelliler için ayrı bir önem taşıdığını belirtti.


Türkiye genelinde yapılan bir araştırmada en fazla engelli vatandaşı bulunan ilin Muğla olduğunu açıklayan öğretmen Suzan Seyisoğlu, hayatlarında salıncak, bisiklet nedir bilmeyen öğrencilerin olduğunu kaydetti.


Projeleri arasında zihinsel ve fiziksel engelliler için bir kampüs yapımı olduğunun altını çizen AK Parti Belediye Başkan Adayı Doğan Tugay, “Engellilerin eğitimi çok önem verdiğimiz konuların başında geliyor. Acil çözüme ulaştırılması gerekiyor. Gezdiğimiz evlerde çocuklar gördüm. Dar gelirli oldukları için evlere kapatılmışlar. Bütün isteklerin bir araya toplandığı bir engelli kampüsü projemiz var. Engelli çocuklarımız, büyüklerimiz aileleri ile birlikte vakit geçirecekler. Beceri kursları düzenlenecek. Amaç onları topluma kazandırmak, kendilerine olan güveni sağlamak ve ticarete atılmalarına önayak olmaktır. Yerel yönetimlerin asli görevlerinden biri olduğunu düşünüyorum. Çağdaş belediyeciliğin yapıldığı kentlerde bu yapılmış. Üst geçit problemimiz var. Yeni Datça Yolu ve Mola Kent önünde asansörlü ve yürüyen merdivenli üst geçit yapacağız. Çocuk oyun parklarımızda engelliler içinde özel bir yerimiz olacak. Projelerimizi engelli vatandaşlarımızı göz önüne alarak gerçekleştiriyoruz” dedi.


Verdikleri eğitim için ücret talep edilmemesine rağmen ailelerin çocuklarını evden çıkartmadıklarını belirten Melek Rehabilitasyon Merkezi Sahibi Melek Kaplan, “Burada Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı olarak eğitim veriyoruz. Eğitim ve servis ücreti ile ilgili para talep etmememize rağmen aileler çocuklarını evlere saklıyorlar. Aydınlatmaya çalışıyoruz. Engelli olmak ayıp değil. Hepimizin 1 saniye içinde başına gelebilecek bir durumdur. Öğrencilerimize öz bakım becerileri kazandırıyoruz.

Türkiye’de ilk engelli izcilik kulübünü biz kurduk. Engellilere yönelik sosyal aktivite az. Bisikleti dahi bilmiyorlar. 5 çocuğumuzu otele yerleştirdik. Bunlardan üçü başarı ödülü aldılar. Verilen görevi en iyisini yapmak için inanılmaz bir dikkatte çalışıyorlar. Engelliler için bir kafeterya açmak istiyoruz. Onların çalışabileceği bir yer olsun istiyoruz. Böylece hem kendilerine güvenleri gelir hem de ailelerine maddi olarak katkı sağlarlar” diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 20 Mart 2009 Cuma 17:25:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?