20
Mayıs
2024
Pazertesi
MARMARİS - MUĞLA

'Rezil olmaktan korktum'

Emekli SAT komandosu 66 yaşındaki Namık Ekin, Yunanistan'ın kara sularının Rodos açıklarından girdiği suyun altından 24 mil yüzerek 25 saatte Marmaris'e ulaşırken, birçok tehlikeyle karşı karşıya kaldığını, ancak sadece başaramazsa rekor denemesine izin vermeyen Yunanlılar'a ‘rezil’ olmaktan korktuğunu söyledi.


Namık Ekin, su altından en uzun süre yüzme rekoru denemesini Yunanlılar'ın Rodos'tan denize girmesine izin vermediği için gerçekleştiremeyince 28 saat yerine ancak 25 saat su altında kaldıktan sonra vücudunun sıvı- elektrolit dengesini kontrol etmek amacıyla kaldırıldığı Marmaris'teki Aksaz Askeri Hastanesi'nden taburcu oldu. Gayet iyi ve dinç gözüken ihtiyar delikanlı Ekin, hastaneden çıkar çıkmaz, denemesinde kendisine destek sağlayan Marmaris Belediye Başkanı CHP'li Ali Acar'a teşekkür ziyaretinde bulundu. Başkan Acar'ın da ilçe tanıtımına katkılarından dolayı plaket ve Marmaris konulu bir kitap hediye ettiği Ekin, DHA'ya denizin altında geçirdiği 25 saat ile gelecekteki projelerini anlattı.


‘30 AĞUSTOS DİYE İZİN VERMEDİLER’


Namık Ekin, rekor denemesine Yunanlılar tarafından izin verilmemesinde, o gün 30 Ağustos Zafer Bayramı olmasının büyük rol oynadığına inandığını belirterek, “Kurtuluş Savaşı'nın kaderini belirleyen, Yunan askerinin Ege'den denize döküleceğinin habercisi böylesi bir günün yıldönümünde yine bir Türk'ün zaferine şahit olmak istemediler, bunun için izin vermediler bence” diye konuştu.


Namık Ekin, 30 Ağustos'ta sabaha karşı akıntının şiddetlenmesi ve boyu 7 metreye ulaşan dalgalar nedeniyle denizde tehlike dolu saatler yaşadıklarını, ancak kendisine izin vermeyen Yunanlılar'a ‘rezil’ olmaktan başka hiçbir şeyden korkmadığını vurgulayarak şunları söyledi:


“Dev dalgalar yolculuğa eşlik eden SAT komandolarına, şiddetli akıntı da suyun altındaki kafesin içerisindeyken bana zor anlar yaşattı. Sert şekilde sallanan kafeste iki saat kadar yuvarlandım. Sırtım, karnım, ayağım, omuzum kafesin tellerine çarptı. Sağ omuzumdaki iltihap patladı, kanamaya başladı. Sonunda kafes de akıntıya dayanamadı, bazı bölümleri parçalandı. Bu sebeple Arap Adası'na çıkmak zorunda kaldık. 4 saat burada kafesin tamiriyle uğraştıktan sonra yeniden yolumuza devam ettik. Tüm bu gelişmeler beni korkutmadı. 25 saat boyunca sadece başaramayıp Yunanlılar'a rezil olmaktan korktum. ‘Türk askeri başaramadı’ demelerinden korktum. Çok şükür ki başardım, Tük askerine söz getirmedim.”


BOĞAZ KÖPRÜSÜ'NDEN ATLAYACAK


Bundan böyle su altında yüzerek rekor denemesinde bulunmayacağını belirten Ekin, daha sonra gerçekleştirmeyi planladığı projeleri hakkında bilgi verdi. Ekin, bu ayın ortalarında İstanbul'daki Boğaziçi Köprüsü'nden paraşütle atlayarak, 58 metre olan en alçaktan atlama rekorunu 55 metreye düşürmeyi deneyeceğini ifade etti.


Ardından su dibindeki cam fanusta 15 gün kalıp bir İtalyan'a ait 17 günlük rekoru kırmaya uğraşacağını belirten Ekin, “Fanusta, sadece muz ve çikolatayla besleneceğim. Dileyenler benim yanıma girebilecek. Misafirlerime çay ısmarlayacak, onlarla sohbet edeceğim” dedi.


Namık Ekin, Metin Karayazı’nın senaryosunu yazdığı, bu yıl içerisinde hayata geçmesi için yönetmen Sinan Çetin ile görüştükleri yarışma kapsamında, ünlü manken, şarkıcı, oyuncu ile işadamlarıyla birlikte yanlarına sadece giysi, cep telefonu ve çakmak alarak gidecekleri Marmaris’te ya da İstanbul’daki bir adada 90 gün yaşayacaklarını da aktardı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2008 Pazartesi 14:13:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?