20
Mayıs
2024
Pazertesi
MARMARİS - MUĞLA

Rus askerler Marmaris'i gezdi

‘Büyük Petro’ ve ‘Amiral Çebanenko’ adlı Rus savaş gemilerinde görevli Rus askerleri Marmaris’i gezdi. İçmeleriyle meşhur Ruslar, barlara ilgi göstermedi

Marmaris’teki Aksaz Deniz Üs Komutanlığı’na 3 gün önce demir atan, Rusya’nın en büyük ve modern savaş gemileri “Büyük Petro” ve “Amiral Çebanenko”da görevli askerler ilçeye hareket getirdi. Aksaz’a demirleyen iki gemiden resmi kıyafetleriyle inen Rus askerler, bol bol alışveriş yapıp gezdi. Rus askerleri, cip safarilere de büyük ilgi gösterdi.

Rus devlet kanalı Vesti’nin “ikmal yapmadan tam hızla dünyayı ekvator çizgisi üzerinden 50 defa dolaşabileceği”ni duyurduğu “Büyük Petro” ile “Amiral Çebanenko”da 500’e yakın asker görev yapıyor. Rus askerleri üç günde 12 ciple ilçenin doğal güzellikleriyle ünlü yerlerini gezdi. Akşam gemilerine dönen Rusların, ilçeye sık sık gelen ABD’li askerlerin aksine çok alkol almadıkları, bar ve diskolara rağbet etmedikleri dikkat çekti.


Gürcistan savaşı sonrası, ABD savaş gemilerinin Karadeniz’e girişlerine misilleme olarak, Karayip Denizi’nde Venezuela ile deniz tatbikatına katılmak üzere yola çıktığı kaydedilen gemilerin yarın Aksaz’dan ayrılacağı belirtildi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2008 Cumartesi 09:31:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?