20
Mayıs
2024
Pazertesi
MARMARİS - MUĞLA

Şaşmamak elde değil

Muğla’nın Marmaris ilçesinde denizden çıkan çöpler şaşırttı. Uluslararası Kıyı Temizliği Kampanyası “International Coastal Cleanup (ICC)” çerçevesinde her yıl Eylül ayının üçüncü haftasında düzenlenen deniz temizliği bugün Netsel Marinada gerçekleştirildi. 

Deniz temizliğine Deniz Polisleri de destek verdi. Marina içinde gerçekleştirilen dalışlarda dalgıçların çıkarttıkları çöpler arasında araba lastikleri, tava, bira kutuları, inşaat demirleri, brandalar, tabaklar, şarap şişeleri, halılar dikkat çekti. Marinaya gelen tekneler tarafından atıldığı düşünülen çöplerin çıkarılmasında dalgıçlar zorluk çekti. 

Netsel Marina Müdürü Çağlar Altuntaş’ın da dalış yaptığı marinada denizin içindeki kirliliğin çok olduğunu, insanların daha duyarlı olup denize çöp atmamaları gerektiğini belirterek, “International Coastal Cleanup” ICC yani Kıyı Temizliği Kampanyasına bugün Deniz Polis’i ile beraber başladık. Yat limanında dip temizliği yaparken ne ararsanız var tava dahil bir çok çöp vardı. Ancak en çok bira ve meşrubat kutularına ile şişelerine rastladım ve çok üzüldüm. Herkesi duyarlı olmaya çağırıyorum” şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2008 Cumartesi 14:59:21
Güncelleme :20 Eylül 2008 Cumartesi 15:03:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?