23
Mayıs
2024
Perşembe
MARMARİS - MUĞLA

Şehir Stadı Marmarisliler'in oldu

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar’la, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar arasında imzalanan protokolle, Şehir Stadı, Marmaris Belediyesi’ne devredildi.

Marmaris Belediyesi Toplantı Salonu’nda imzalanan protokol neticesinde stadın 10 yıl süreyle kullanımı Marmaris Belediyesi’ne geçmiş oldu. Stadın yenilenmesinin ise yaklaşık 2 milyon dolara mal olacağı açıklandı. Yapılan imza törenine, Başkan Acar ve İl Müdürü Çintimar’ın yanı sıra, Marmaris Belediyespor Başkanı Ercüment Aydın, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Ahmet Kocabıyık ve bazı meclis üyeleri katıldı.

Protokolün imzalanması öncesi bir açıklama yapan Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, imzalanacak protokolün Marmaris için çok önemli olduğunu belirterek, "Bu protokolle, Şehir Stadı, Marmaris Belediyesi’ne devrolmuş olacak. Göreve geldiğimiz günden bu yana bölgenin geleceği ve çıtayı daha yükseğe çıkartmak için, Marmaris’i hak ettiği yere getirmek için çalışıyoruz. Kalıcı eserler bırakmak için ciddi bir çalışmalar içindeyiz. Bu protokolde Marmaris’i sporun merkezi haline getirme çabalarının bir parçasıdır" dedi.

6 aylık ilk etapta sahanın zemininin tamamlanacağını ve 2006 yılının sonunda ise en az 4 bin kişilik tribün yapımının tamamlanacağını da ifade eden Başkan Acar, "23 Nisan kutlamalarında veliler güneşin altında perişan oldu. Resmi bayramların da yapıldığı bu stadımızı çağdaş ve Marmarisliler’e yakışır bir hale getireceğiz" diye konuştu.

Marmaris Belediyesi’nin spora çok ciddi yatırımlar yaptığının altını çizen Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar ise "Ülkenin genelindeki bir çok belediyenin aksine Marmaris Belediyesi spora ciddi kaynaklar aktarıyor. Ülkenin cenneti olarak değerlendirdiğim Marmaris’e böyle bir tesis kazandırılacağı için mutluluk duyuyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Şehir Stadı’nın Marmaris Belediyesi’ne 10 yıllık devrini sağlayan protokol imzalandı. Marmaris Belediyespor Başkanı Ercüment Aydın ise imzalanan bu protokolle Marmaris’in çok önemli bir sorununun çözüme kavuştuğunu vurgulayarak, "Stat devrinin 2 ay gibi kısa bir sürede tamamlanması büyük bir başarı. İlk etapta Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile 10 yıllığına devir için bir protokol imzaladık. Ancak bu opsiyonlu bir anlaşma tarih dolduktan sonra sürenin uzatılması için bir sorun yaşanmayacak" dedi.

Sahanın suni çimle kaplanmasının herhangi bir soruna yol açmayacağını da ifade eden Aydın, "Aynı suni çim sahadan Kasımpaşa Stadı’nda da var. Federasyon bu sahaya profesyonel maçlar veriyor. UEFA’nın belirlemiş olduğu 23 kriter var. Saha bittikten sonra federasyon yetkililerini buraya davet edip gerekli onayı alacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2005 Pazartesi 18:04:09
Güncelleme :26 Nisan 2005 Salı 16:13:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?