17
Mayıs
2024
Cuma
MARMARİS - MUĞLA

Şidditli lodos yüzünden karaya oturdu

Marmaris İlçesi’nde, giderek etkisini arttıran şiddetli lodos, hayatı olumsuz etkiliyor. Hızı saatte 90 kilometreyi bulan şiddetli lodosun etkisiyle bir gezi teknesi karaya otururken, Marmaris Liman Başkanlığı tarafından sahibine ulaşılamayan tekne dalgalar nedeniyle alabora olma tehlikesi ile karşı karşıya.

Edinilen bilgiye göre, dün gece yarısından itibaren kıble ve keşişlemeden esen kuvvetli rüzgar, sabah saatlerinde hızını iyice artırdı. Fırtına nedeniyle Uzun Yalı olarak bilinen Halk Plajı’na sürüklenen, 12 metre uzunluğunda, üzerinde ismi ve bağlı bulunduğu limana ait bilgi bulunmayan tekne, sahile 15 metre kala yan yatarak karaya oturdu. Marmaris Liman Başkanlığı yetkilileri, teknenin kime ait olduğu konusunda ellerinde bilgi bulunmadığını ve tekneyi henüz kimsenin aramadığını bildirdiler. Yetkililer, teknenin boş olduğunu ve konuyla ilgili Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı’nın bilgilendirildiğini de ifade ettiler.

Ayrıca şiddetli rüzgar ve yağmur sonucu, Marmaris girişindeki Karadere mevkiinde, heyelan nedeniyle trafik bir süre ulaşıma kapandı. Yola düşen kayalar, karayolları ekiplerinin yapmış olduğu çalışma sonrası temizlendi ve trafik yeniden ulaşıma açıldı.

Marmaris
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2004 Cumartesi 15:01:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?