18
Mayıs
2024
Cumartesi
MARMARİS - MUĞLA

Sular duruldu

Bazı bilim adamlarının Ege Denizi’nde deprem ve tsunami uyarısı yapmasına neden olan ve Marmaris’te 1, Gökova’da ise 2 metreye kadar çekilen deniz suyu seviyesi normale döndü.

Marmaris Körfezi’nde çekilme sonrası oluşan küçük adacıklar da kayboldu. Geçen hafta Marmara ve Ege Denizi sahillerinde gözlenen deniz suyu çekilmeleri üzerine uzmanlar, iki farklı görüş bildirmişlerdi. Aralarında Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu’nun da bulunduğu uzmanların büyük bir bölümü sahillerde gözlenen çekilmeleri atmosferik bir gelişme olarak değerlendirirken, ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Deniz Mühendisliği Araştırma Merkezi Başkanı Doç. Dr. Ahmet Cevdet Yalçıner ile Prof. Dr. Şükrü Ersoy ise Ege’de deprem ve tsunami tehlikesi uyarısında bulunmuştu.

1996 yılından beri Türkiye’deki akademisyen, Afet İşleri yetkilisi ve Japon uzmanlardan oluşan bir ekiple Ege kıyılarında bir dizi araştırma yapan ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Deniz Mühendisliği Araştırma Merkezi Başkanı Doç. Dr. Ahmet Cevdet Yalçıner, su çekilmelerinin normale dönmemesi halinde Ege Denizi’nde deprem ve tsunami tehlikesinin bulunduğunu söylemişti.

Deniz suyu seviyesinin normale dönmesi, bir süredir endişe içinde olan bazı vatandaşları rahatlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2005 Cumartesi 14:52:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?