23
Mayıs
2024
Perşembe
MARMARİS - MUĞLA

Tansaş'a bomba ihbarı!

Marmaris şehir merkezinde bulunan Tansaş Alışveriş Merkezi'ne 2. kez bomba ihbarı yapıldı. Kısa sürede alışveriş merkezini boşaltıp arama yapan polis ekipleri, bu ihbarın da asılsız olduğunu bildirdi.

Edinilen bilgiye göre, saat 10.20 sıralarında 155'i ankesörlü telefondan arayan bir şahıs, Tansaş Alışveriş Merkezi'nde bomba olduğunu ihbar etti. İhbardan sonra şehrin merkezinde bulunan alışveriş merkezini kısa sürede boşaltan emniyet güçleri, binanın çevresinde güvenlik kordonu oluşturdu. Turistlerin ve vatandaşların alışveriş merkezine yaklaşmasına engel olan polis memurları, sık sık turistlerin "Burada ne oluyor?" soruları ile karşılaştı.

Bomba imha ekipleri tarafından didik didik aranan alışveriş merkezinde, bomba bulunmadığı tespit edildi.
Pazar günü de, söz konusu alışveriş merkezinde bomba olduğuna dair ankesörlü telefondan bir ihbar yapılmıştı. Polis bu asılsız ihbarları yapan kişi ya da kişileri tespit etmeye çalışıyor. Öte yandan, ihbar nedeni ile alışveriş merkezinin üstünde bulunan 3 katlı kapalı otoparkın da boşaltıldığı bildirildi.

Bomba ihbarının yapılmasının ardından alışveriş merkezine gelip yapılan bomba arama çalışmaları hakkında bilgi alan Marmaris İlçe Emniyet Müdürü İhsan Ezer, 155'e sık sık asılsız bomba ihbarları yapıldığını belirterek, "Emniyet güçleri olarak her türlü ihbarı değerlendiriyoruz. Alışveriş merkezine yönelik yapılan ihbar sonucu her türlü önlemi aldık ve aramalarımızı yaptık. Asılsız bir ihbar olduğu ortaya çıktı. Emniyet güçlerinin iş kaybına ve vatandaşların tedirgin olmasına neden olan bu ihbarlar eğer şaka olsun diye yapılıyorsa, çok yanlış bir şeydir. Vatandaşlarımız şüpheli gördükleri her şey hakkında ihbar yapmaya devam etsinler. Her türlü ihbarı değerlendiriyoruz. Hiçbir konuda burada taviz vermeyeceğimizin bilinmesini isteriz" dedi.

Marmaris'te son bir hafta içersinde Garanti Bankası, Mc Donald's ve Tansaş gibi insanların kalabalık olarak bulunduğu yerlere bomba ihbarı yapılması turistler ve vatandaşlar arasında tedirginliğe neden oldu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2005 Çarşamba 12:48:43
Güncelleme :20 Temmuz 2005 Çarşamba 17:31:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?