17
Mayıs
2024
Cuma
MARMARİS - MUĞLA

Taşınmazların satışına CHP'den protesto

Marmaris İlçesi’nde CHP’li İl Genel Meclis üyeleri, İl Özel İdare’ye ait taşınmazların satılması kararına tepki gösterdi.

CHP’li İl Genel Meclis üyeleri Dursun Kaplan, Ceyhan Eroğlu ve Suat Esin düzenledikleri basın toplantısında, İl Özel İdare’ye ait taşınmazların satılması kararına öncülük eden AK Parti’li üyeleri eleştirdi. AK Parti’li üyelerin bir taraftan kamulaştırma yaparken, diğer taraftan da taşınmazları satma taraftarı olduğunu belirten CHP’li İl Genel Meclis üyeleri bunun bir çelişki olduğunu söyledi. Taşınmazların satışına karşı olduklarını vurgulayan CHP’li üyeler, değerine paha biçilemeyecek özellikteki Bodrum Kaymakamevi’nin satılmaya çalışıldığını iddia ederek, "Son İl Genel Meclis toplantısında AK Parti grubunun bazı taşınmazların satılması doğrultusunda verdiği önerge, CHP ve DYP üyelerinin ret oylarına karşılık iki oy farkıyla kabul edilmiştir. Bu kararın ardından Temmuz 2004 toplantısında ’Bodrum Kaymakamevi’nin Bodrum Belediyesi’ne kültür evine dönüştürülmek üzere satışı veya kiralanması talebinin öncelikli görüşülmesi’ kararına rağmen başkasına satılmak istenmektedir. Bu karar Bodrum Belediye Başkanı CHP’li olduğu için mi alınmıştır? Biz Bodrum Belediye Başkanı partilimiz olmasına karşın, binanın belediyeye satılması yerine kamu yararına kiralanması taraftarıyız. Diğer taraftan Bodrum Mazı Köy, Kisebük mevkiinde kamu yararı ve inanç turizmi doğrultusunda 32 dönüm araziyi kamulaştırmak için encümen kararı alınarak, İl Genel Meclisi’nin bilgisine sunulmuştur. AK Parti grubu bir yandan taşınmazları satmakta, diğer yandan da kamulaştırmaya çalışmaktadır. Bu bir çelişki değil midir?" dedi.

Bodrum’da satışı kararlaştırılan Kaymakamevi’yle, kamulaştırılması gündemde olan Kisebük mevkiindeki 32 dönümlük arsanın birilerinin çıkarlarına hizmet edeceğini ileri süren CHP’li üyeler, "Türkiye’nin birçok yerinde kaymakam evleri yapılırken, biz Bodrum’daki 2 katlı taş binayı satmaya çalışıyoruz. Diğer yandan da köylülerle anlaşamayan bir firma için 3 trilyonluk kamulaştırma yapıyoruz. Bu arsa şirkete ait alanı denize bağlayan tek nokta" diye konuştu.
Özel İdare’ye ait taşınmazların düşük kira bedellerinin yükseltilmesi, atıl durumdaki yerlerin aktif hale getirilmesi için Mayıs ayı sonunda bir komisyon oluşturulduğunu ve komisyonun görevini başarıyla yerine getirerek İl Genel Meclisi bütçesinin 16 trilyondan 25 trilyona çıkartıldığını kaydeden CHP Marmaris İl Genel Meclis Üyesi Dursun Kaplan, taşınmaz satışlarının kaynak yaratmak amacıyla yapılmadığını iddia etti. Kamulaştırmanın Özel İdare’nin yararına olan yerlerde yapılması gerektiğine dikkat çeken Kaplan, "Kamulaştırma yapacaklarsa gelsinler Marmaris’te bir sürü tarihi alan var. Gelsinler Bozukkale’yi kamulaştırsınlar" şeklinde konuştu.

Marmaris
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2004 Cuma 11:52:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?