18
Mayıs
2024
Cumartesi
MARMARİS - MUĞLA

TEGV'in eğitim tırı Marmaris'te

Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) tarafından başlatılan ’Ateş Böceği’ projesinde kullanılan eğitim TIR’larından biri, çocuklara bilgisayar ve drama çalışmaları vermek amacıyla Marmaris geldi.

Ülke genelinde Marmara depremi sonrası, çocukların rehabilitasyonu amacıyla hizmet veren 15 araçtan biri olan ve ’Ateş Böceği Gezici Öğrenim Birimi’ olarak adlandırılan TIR’ın, Haziran ayı sonuna kadar Marmaris ve civarında hizmet vereceği belirtildi.

TIR’ın ilk durağı Beldibi Beldesi oldu. Beldede iki hafta kalacağı öğrenilen araç, ilk günden Beldibi İlköğretim Okulu öğrencilerinin akınına uğradı. Ateş Böceği Gezici Öğrenim Birimi Sorumlusu Ali Akgün, "Gönüllü eğitmenlerle birlikte; çocuklara bilgisayar kullanımını öğretmenin yanı sıra onları geliştirmek amacıyla drama çalışmaları yapıyoruz. Günde 6 saat süren faaliyetlerimizden her gün 50 kadar ilköğretim okulu öğrencisi yararlanıyor" şeklinde konuştu.

En az lise mezunu ve 18 yaşında olan herkesin gönüllü eğitmen olabileceğini kaydeden Ali Akgün, Beldibi’nden sonraki duraklarının ise ilçeye 42 kilometre uzaklıktaki Selimiye Köyü olacağını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2005 Çarşamba 12:32:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?