26
Nisan
2024
Cuma
MARMARİS - MUĞLA

Tekerlekli sandalyede bir model

Muğla’nın Marmaris İlçesi’nde gerçekleşen ‘1. Uluslararası Tekerlekli Sandalye Tenis Turnuvası’nda, kortta sergilediği performansı kadar güzelliğiyle de görenlerin beğenisini toplayan, yürüme engelli 30 yaşındaki Brezilyalı model Samanta Almeida da mücadele veriyor.

Sarışın model Almedia, 7 yaşında başladığı modelliği 16 yaşında geçirdiği trafik kazasının ardından ayakları yürüme yetisini kaybedince, tekerlekli sandalye üzerinde sürdürmeye devam ettiğini, Uluslararası Tenis Federasyonu’nda (ITT) yönetici olarak görev yapan eşiyle tanıştıktan sonra da, dört yıl önce tenise başladığını söyledi.

Almedia, şöyle konuştu. “Kazadan sonra her ne kadar engelli olarak yaşamımı sürdürmek zorunda kalsam da hayata küsmedim. Aksine hayata ve işime dört elle sarıldım. 14 yıldır tekerlekli sandalyemle podyuma ve objektiflerin karşısına çıkıyorum. Evlendikten sonra ise eşim sayesinde tenisle tanıştım ve çok sevdim. Bu spor dalında da başarılı olduğuma inanıyorum. Hem modelliği hem de tenisi çok seviyorum. Her ikisini de elimden geldiğince sürdürmeye kararlıyım”

Tekerlekli sandalye tenisinde bir Güney Afrika bir de Güney Amerika Şampiyonluğu elde ettiğini belirten İngiltere’de yaşayan Brezilyalı model, Marmaris’teki turnuvada da finale kaldı. İki Türk rakibini aynı skorla 2-0 yenen Almeria, Pazar günü, şampiyonluk için, tekerlek çevirip, raketini sallayacak.

Marmaris Belediyesi Amiral Orhan Aydın Spor Kompleksi’nin tenis kortlarında gerçekleşen ve 17 Mayıs Pazar günü sona erecek turnuvada, Türkiye, İran, Irak, İsrail, İngiltere, Yunanistan ve Brezilya olmak üzere toplam 7 ülkeden 36 sporcu, tekerlekli sandalyeleriyle mücadele veriyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2009 Cumartesi 15:26:15
Güncelleme :18 Mayıs 2009 Pazartesi 11:31:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?