18
Mayıs
2024
Cumartesi
MARMARİS - MUĞLA

Tekneci isyanı!

Marmaris Belediyesi ve Deniz Taşıyıcıları Kooperatifi'nin ortak aldığı karar gereği, günlük turlara çıkan teknelerin tabelaları toplandı. Zabıta tarafından tabelalarını toplanmasına tepki gösteren tekneciler, uygulamanın yanlış olduğunu iddia etti.

Alınan karar gereği, hanutçuluğun önüne geçilmesi için bütün tekne turlarının biletlerini tek stantta satılması isteniyor. Günlük tur teknelerinin bilet satış noktaları dışında bilet satmasının önüne geçmek amacıyla tur teknelerine bağlı harita ve tabelaların sökülmesi için sabah saatlerinde harekete geçen Marmaris Belediyesi Zabıta ekipleri, teknecilerden büyük tepki gördü.

Zaman zaman sert tartışmaların da yaşandığı sabah saatlerinde bazı teknelerden tabelalar zabıta tarafından sökülürken, bazı tekne sahipleri de tabelaları kendileri çıkardı. Teknelerin bilet satışı yapmasına izin verilmeyen uygulamayla Marmaris Belediyesi hanutçuluğun bir ölçüde azalmasını planlarken, tekne sahipleri kendilerinin daha fazla mağdur olduğunu ileri sürdü.

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar'ın yaz başında teknecilerin sorunlarını dinlediği toplantıda, Deniz Taşıyıcıları Kooperatifi ile birlikte günlük tur teknelerinin sırayla tura çıkmaları ve biletlerinin ortak büfeler aracılığıyla satışının yapılmasını kararlaştırmıştı.

Teknenin verdiği hizmet, konfor ve büyüklüğü gibi nedenlerle her turun aynı fiyattan satılamayacağını ifade eden tekne sahipleri, "Kimse bizim bilet satışımızın önüne geçmeye çalışmasın. Biz hanutçuluk yapmıyoruz. Kurdukları bilet stantlarında 15 milyona tur satan tekne varken, turist bizimkini almak istemiyor, çünkü verdiğimiz hizmet ve teknenin özelliklerini anlatan biri yok. Bu uygulamaya sonuna kadar karşıyız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2005 Salı 16:22:18
Güncelleme :9 Temmuz 2005 Cumartesi 17:50:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?