24
Mayıs
2024
Cuma
MARMARİS - MUĞLA

Teknede mezuniyet töreni

DENİZCİLERE TEKNEDE MEZUNİYET TÖRENİ

75.Yıl Kız Meslek ve Anadolu Teknik Meslek Lisesi mezunu denizciler için teknede mezuniyet töreni düzenlendi.

75.Yıl Kız Meslek ve Anadolu Teknik Meslek Lisesi Turizm Konaklama ve Hizmet Alanı ile Denizcilik Bölümü mezuniyet töreni Marmaris’te yapıldı. Mezunlar için Eski liman iskelesinde tekne içinde bir tören düzenlendi.

Marmaris 75. Yıl Kız Meslek ve Anadolu Teknik Meslek Lisesi´nin “Turizm Konaklama ve Hizmet alan”ı ile “Denizcilik” alanlarında mezun olan toplam 45 kişi için düzenlenen tören, saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başladı.

Mezuniyet töreninde Marmaris Kaymakamı A. Serdar Polat, Marmaris Belediye Başkan vekili Arzu Girginç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, Esnaf Odası Başkanı Şükrü Ayyıldız, Şöförler odası Başkanı İbrahim Tarım, TURSAB Marmaris Şubesi Başkanı İsmail Özbozdoğ, Marmaris 75. Yıl Kız Meslek ve Anadolu Teknik Meslek Lisesi´nin Okul yöneticileri, öğrenci velileri ve öğrenciler hazır bulundu.

Törende konuşan Marmaris Belediye Başkan Vekili Arzu Girginç, her yeni bitişin yepyeni bir başlangıç olduğunu vurgularken öğrencilerin mezuniyetlerinden sonraki yen başlangıçlarında içtenlikle başarı diledi. Girginç; “Bu yeni başlangıçlarının çok güzel geçmesini diliyorum. Sabır ve azimle başarıya ulaşacaklardır. Marmaris ve ülke turizmine katkı sağlamaları dileklerimle hepsini kutluyorum” dedi.

Marmaris Körfez turu ile birlikte yapılan törende konuşmacılar turizm sektörünün ihtiyaç duyduğu kalifiye elemanın önemine dikkat çekerek yeni mezun öğrencilere başarı dilediler.

Mezun olan öğrenciler yaklaşık iki saat süren törenin ardından yaş kütüğüne adlarını yazmaları ve keplerin fırlatmaları ile son buldu.

“Turizm Konaklama ve Hizmet” alanından mezun olan öğrenciler turistik otellerde çalışma olanağı elde ederken, “Gemicilik” alanı mezunu öğrenciler ise yolcu gemilerinde gemici ustaları olarak göreve başlayıp daha sonra usta kaptan olacaklar.

DENİZCİLERE TEKNEDE MEZUNİYET TÖRENİ
DENİZCİLERE TEKNEDE MEZUNİYET TÖRENİ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2010 Perşembe 12:41:04
Güncelleme :22 Nisan 2010 Perşembe 17:10:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?