18
Mayıs
2024
Cumartesi
MARMARİS - MUĞLA

Turistlere YTL dersi

Tatil için Marmaris'e gelen turistlere, bağlı oldukları turların rehberleri tarafından YTL dersi verilmeye başlandı. Liradan sıfırların atılmasının kendileri için daha iyi olduğunu söyleyen turistler, çok sıfırların kafalarını karıştırdığını belirtti.

Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden birisi olan ve yılda 1 milyondan fazla yabancı turistin tatil yeri olarak seçtiği Marmaris'te, turistlerin TL ile YTL'yi birbirlerine karıştırmamaları için ders verilmeye başlandı. Siba Tur'un Marmaris'in İçmeler Beldesi'ndeki Golden Beach'te verdiği derste, tur rehberleri alınan karar gereği liradaki 6 sıfırın atıldığını ve eski parayla yeni para arasında değer olarak bir fark olmadığını anlattı.

Paradan 6 sıfır atma kararını destekleyen turistler, "İlk başta eski ve yeni parayı gördüğümüzde şaşırmıştık. Daha sonra rehberlerimiz bu durumu bize anlatınca hiçbir sorun yaşamadan alışveriş yapabiliyoruz. Paradan 4 sıfır atılması çok iyi bir uygulama. Aynı bizim paramız gibi olmuş. Şuana kadar hiçbir karışıklık yaşamadık. Elimizde eğer eski para varsa biz de 6 sıfırını kafamızdan siliyoruz" diye konuştu.

Turistlere vermiş oldukları YTL dersi hakkında bilgi veren Siba Tur Bölge Müdürü Mehmet Çelik ise yapmış olduğu açıklamada, müşterilerinin özellikle alışveriş yaparken zorluk çekmemeleri için ilk olarak YTL dersi verdiklerini ifade ederek, "Gelen turistler para bozdurduktan sonra bizim yanımıza gelerek eski ve yeni para arasındaki farkı soruyorlardı. Bizde onları aydınlatmak için rehberlerimiz vasıtasıyla YTL dersi veriyoruz. Kısa sürede iki paranın farkını anlıyorlar. Şuana kadar bir sorun yaşamadık" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2005 Salı 16:28:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?