18
Mayıs
2024
Cumartesi
MARMARİS - MUĞLA

Turizmciler Costa Magica'ya hayran kaldı

İtalyan bandıralı Costa Magica isimli lüks transatlantik, bu yıl Marmaris’e yapmış olduğu son ziyaretinde kapılarını turizm sektörü temsilcilerine ve gazetecilere açtı.

İtalyan bandıralı Costa Magica isimli lüks transatlantik, 3 bin 500 yolcusu ve bin 200 personeliyle Marmaris’e sezonun son seferini düzenledi. 2004 yılında yapımı tamamlanan Costa Magica’nın son seferinde turizm temsilcileri ve basın mensuplarını gemide ağırlayan kaptan Angelo Della Vaule, 2005 yılında Costa Grubu’nun Marmaris’e 200 bin yolcu taşıyacağını söyleyerek, gemi hakkında bilgi verdi.

Çoğunluğunu İtalyan, İngiliz ve ABD’li müşterilerin oluşturduğu gemi yolcuları, Marmaris’te mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklığı karşısında bol bol güneşlenip geminin açık havuzunda serinledi. 300 metre uzunluğunda ve 35 metre genişliğindeki lüks transatlantik, dış görünüşüyle olduğu kadar, müşterileri için her konforu sağlamasıyla da göz kamaştırıyor. 11 katlı transatlantikte sayısız alışveriş merkezi, tiyatro, sinema, disko, kapalı ve açık yüzme havuzları, güzellik merkezleri, spor salonları, gazinolar, ünlü ülkelerin özel mutfaklarının yer aldığı restoranları ve barlarıyla da turizmcileri hayretler içinde bıraktı. Birçok otelde bile sıkça rastlanmayan özelliklere sahip Costa Magica’da en çok dikkat çeken bölüm ise, yolcuların sefer boyunca ibadetlerini gerçekleştirdiği mini kilise oldu.

Tur boyunca yolcuların dini görevlerini de yerine getirebilmeleri için isteğe göre diğer inançlarda olanlar için de özel oda sağlandığı öğrenildi. Yüzer kumarhane olarak da bilinen lüks transatlantiklerin kumarhanelerinin sadece liman ziyaretleri sırasında kapatıldığını belirten gemi yetkilileri, kumara en çok ABD’li müşterilerinin tutkun olduğunu söyledi. Gemide bulunan 4 adet kür salonunda 700 personelin çalıştığını ifade eden yetkililer, Akdeniz çanağı gezisine özellikle ABD’li müşterilerin kumar oynamak maksatlı kaldığını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2005 Pazartesi 18:02:16
Güncelleme :13 Nisan 2005 Çarşamba 19:08:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?