23
Mayıs
2024
Perşembe
MARMARİS - MUĞLA

Turizmcilerden belediyeye tepki

Muğla’nın Marmaris İlçesi’nde geçen yılın son aylarında başlatılan yıkımların, mart ayının ortalarına kadar uzaması ile birlikte altyapı çalışmalarının da sürmesi turizmcilerin tepkisine neden oldu. İlk turist kafilelerinin gelmeye başladığı Marmaris’te en fazla turisti konuk eden Pineta Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz, belediyeyi eleştirerek, "15 Mart’ta bu kazılara ve yıkımlara izin verilmemeliydi" dedi.
Marmaris Belediyesi’nin geçen yılın aralık ayında başladığı kaçak ve geçici ruhsatlı yapıların yıkım görüntüleri ve alt yapı çalışmaları, sezonun ilk konuğu turistleri ve Marmarisli turizmcileri rahatsız etti. Marmaris’in 180 odalık ilk turist kafilesini ağırlayan Pineta Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz, "Madem ki Marmaris’te turizm 45 - 90 günlük bir dilime sıkıştırılıyor, o zaman Marmaris’i sezona hazır hale getirelim. 15 Mart’ta bu kazılara izin verilmemeliydi" dedi.
Marmaris’te turistik işletmelerin önünden başlayıp Uzunyalı’da da devam eden yıkım görüntülerinin turistleri rahatsız ettiğini belirten Durmaz, "Biz yatırım yapılmasına karşı değiliz. Bu yatırımların zamanı memleketin koşullarına göre yapılmalı. Benim otelimde şu anda 180 oda İngiliz müşteri var. Bu müşteriler otelden çıktığı andan itibaren kazı görüntülerini görüyor. Uzunyalı’dan yürürken yıkım görüntüleriyle karşılaşıyor. Marmaris’i turizm kenti kimliğinden uzaklaştırmayalım. Biz turizm sezonunu 15 Şubatlara çekeceğiz derken, bu görüntülerle bundan giderek uzaklaşıyoruz" diye konuştu.
Pineta Otelleri’nin sezon açılıyor endişesi taşımadığını ifade eden Durmaz, "45 gün - 6 ay turizm yapılmasına karşı çıkarak, 2 tesisimizde de 12 ay turizm yapmanın gururunu yaşıyorum. Turizm çok çabuk kabuk değiştiren bir sektör, bizimde kendimizi yenilememiz gerekiyor" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2005 Cuma 14:58:46
Güncelleme :8 Nisan 2005 Cuma 17:02:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?