16
Mayıs
2024
Perşembe
MARMARİS - MUĞLA

TÜRSAB Başkanı Ulusoy, Marmaris'te

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Türkiye'nin geleceğinde söz sahibi olan sektörlerin başında turizmin geldiğini belirtti. 

TÜRSAB genel kurul seçimleri için Marmaris'e gelen ve Marmaris'te 52 oyu bulunan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, katılımın fazla olması sebebiyle memnun oldu. Grand Paşa Otelde yaptığı konuşmada Türkiye'nin geleceğinde söz sahibi olan sektörlerin başında turizmin geldiğini belirten Ulusoy, son günlerde Türkiye'de artan terör olaylarına da değindi. Ulusoy, Avrupa ülkelerinin sözde Ermeni tasarısını sürekli önlerine çıkarttığını terör olaylarında ise çifte standart uyguladığını söyledi. TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, konuşmasında,"Komünizm birbirine karışmış, yıkılmış hepsi birbirine entegre olmuş, dünya daralmış savaşlar bitmiş, 11 Eylülden sonra başka savaşlar başlamış, terör yerini global teröre bırakmış" ifadelerini kullandı. 

TURİZM ÖNEMLİ SEKTÖR 

Türkiye'nin geleceğinde söz sahibi olan sektörlerin başında turizmin geldiğini belirten Ulusoy, şöyle konuştu: "1980 yılına baktığınız zaman Türkiye'nin milli geliri 70 milyar dolar, 2006'ya baktığınız zaman Türkiye'nin geliri 400 milyar dolar. 1980 yılında Türkiye yapmış olduğu ihracatın yüzde doksanını tarım ürünlerinden yapıyordu, 2006 yılına baktığımız zaman yapmış olduğumuz tüm ihracat sahil mamullerinden oldu. Dünyaya açılan Türkiye'nin turizm penceresi biziz, bu pencereyi açık tutmaya çalışıyoruz. 

Bugün burada bayramdan yeni çıkmışız 80'e yakın arkadaşım bulunuyor, bu durum TÜRSAB'a olan sevgidir, burada bir araya geliyoruz, burada değerleniyoruz. Seçimlere gidiyoruz, bu seçimlerde kimin aday olacağı önemli değil, TÜRSAB'ın geleceği önemli, ben köyüme döneceğim ifadesini kullanmışımdır ve üç dört aydır mücadele yapıyorum, çünkü benimde çocuklarım var, işim var dönmek mecburiyetindeyim ama ben değişmedim, burada sizlerle beraber geliştim, kendimi yetiştirmeye çalıştım ve ülkeme hizmet ettim." 

Teröre karşı öncelikle TÜRSAB'ın ayakta kalması gerektiğini belirten Ulusoy, sözlerini şöyle sürdürdü: "Seyahat etme özgürlüğünü ortadan kaldıran teröre karşı öncelikle bizim ayakta kalmamız lazım. TÜRSAB olarak 63 öğrenci okutuyoruz, bunun 35 tanesi şehit ailesi mensubudur, diğerleri de Türkiye'nin farklı şehirlerinden almış olduğumuz gençlerdir. Anayasa çalışmaları TÜRSAB'ın gücünü bildiği için bizi çağırdı, gittik ve Köşk'te anlattık ama bizim görüşümüz 1921 ve 1924 anayasasındaki milli mutabakatın Atatürk tarafından çizildiği, çizgilerin olduğu her yerde varız dedim." 

ONLAR KENDİ TARİHLERİNE BAKSIN 

Başaran Ulusoy, Türkiye'nin acı günler geçirdiğini toprak bütünlüğünü korumak için kendi topraklarında savaştığını söyledi. Terörü anlatmaya çalıştıklarında Avrupa'da çifte standart uygulandığını söyleyen Ulusoy, şöyle konuştu: "Çok acı günler geçiriyoruz, ülkemin insanları kendi topraklarını korumak için, benim ordum kendi toprağını korumak için kendi topraklarında mücadele ediyor, terörden çektiğimizi anlatmaya çalıştığımız zaman anlamadılar. İspanya'da bomba patladığı zaman İngiltere Başbakanı şimdi İspanya'ya gitme zamanı demiştir, bizde olduğu zaman sessiz kalmıştır. Bu çifte anlayışı şiddetle reddediyorum. Zaman zaman bizim dostlarla beraber yaşadığımız Ermeni, Musevi, Süryani tüm vatandaşlarımız bizim kardeşlerimiz ama akıllarına geldiği zaman sözde Ermeni tasarısını karşımıza çıkartmasınlar." 

"Onlar kendi tarihlerine baksınlar" diye konuşmasını sürdüren Ulusoy, sözlerini şöyle tamamladı: "Onlar Cezayir, Libya ve Mısır'da yaptıklarına baksınlar, benim insanımın şefkatiyle boy ölçüşmeye kalkmasınlar, bizim tarihi değiştirmemiz mümkün değil ama geleceğin mimarları olmak istiyoruz ve barışı sağlamak istiyoruz, bunu sağlayacak sektörlerin başında biz geliyoruz artık dünyanın da bizi tanıması bilmesi lazım işte bu duygularla bugün yaşamış olduğumuz acı ailelerin feryatları içimizden birisinin de evladı, çocuğu olabilir, ateş düştüğü yeri yakar bunların hiç birinin olmasını istemezdim." 

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2007 Salı 14:40:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?