16
Mayıs
2024
Perşembe
MARMARİS - MUĞLA

Ünlü Dartçılar Marmaris'te buluştu

Muğla'nın Marmaris ilçesinde İngiltere ve Hollanda'dan sonra ilk kez Türkiye'de yapılan Uluslararası Dart Turnuvası'nda dünyaca ünlü dartçılar ok attı.


Marmaris'in Turunç beldesinde Galler Dart Federasyonu (Welsh Darts Federation), Özcan Otel ile Turunç Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği Uluslararası Dart Turnuvası'nda, Türk ve yabancı dartçılar bir araya geldi.

Dünya dart federasyonunun takvimine giren Türkiye'deki ilk Uluslararası Açık Dart Şampiyonası'nda, Britanya ve Hollanda başta olmak üzere tüm Avrupa'da büyük ilgi gören turnuva için 15 ülkeden 200'ü aşkın uluslararası oyuncu Turunç'a geldi.


Uluslararası boyuttaki Turunç Open Dart Turnuvası, serbest maçlarla başladı. 5 yıl boyunca Turunç Beldesi'nde oynanacak turnuvaya katılımın yoğun olduğu gözlendi. 2004 BDO şampiyonu Andy Fordham ve İngiltere Top 3'de yer alan Deril Fithan, Ankara Dart Topluluğu üyelerince büyük ilgiyle karşılandı.

TURUNÇ'A HAYRAN OLDU, ŞAMPİYONAYI TÜRKİYE'YE GETİRDİ
Galler Dart Federasyonu üyesi Wayne Williams, 7 yıldır tatilini geçirmek üzere geldiği Turunç'un doğal güzellikleri ve karşılaştığı konukseverlikten çok etkilendiğini, bugüne kadar yalnızca Britanya ve Hollanda'da yapılan şampiyonayı buraya getirmeye karar verdiğini söyledi. Williams, "Bu fikri sürekli kaldığım Özcan Hotel yetkililerine açtım. Onlar da sıcak bakınca belediye başkanımızla birlikte İngiltere'ye gidip son turnuvayı izledik. Şampiyonanın gördüğü ilgiye bizzat tanık olunca, derhal Galler Dart Federasyonu'na başvurdular ve 5 yıl boyunca bu turnuvanın ev sahipliğini aldılar" dedi.


Turnuvanın ağırlıkla Britanya'dan gelip Güney Ege'ye yerleşmiş yaklaşık on bin yabancı için de 'büyük bir müjde' olacağını belirten Williams, gerek katılımcıların gerekse yurtdışından gelecek izleyicilerin böylesi doğa cennetinde olmaktan büyük memnuniyet duyacaklarını sözlerine ekledi.


"İngiltere'de izlediğimiz şampiyonaya olan ilgiyi görünce, 5 yıllığına talip olduk. Olayın duyulması ve Galler Dart Federasyonunun resmi sitesinde duyurulmasından hemen sonra başlayan rezervasyonlar yanılmadığımızı gösteriyor" diyen Özcan Hotel sahibi Sinan Özcan ise, yalnızca Turunç'a değil tüm Marmaris çevresine büyük bir hareket getireceğini umdukları bu tür girişim ve projeleri, bölgede kötüye giden turizm için bir çıkış yolu olarak gördüklerini belirtti.


Bugün tek erkekler ve tek bayanlar yarı finale kadar elemeleri yapılan turnuvada, yarı final ve final karşılaşmaları Cumartesi günü 11.00'de başlayacak.

İha
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2007 Cumartesi 02:30:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?