20
Mayıs
2024
Pazertesi
MARMARİS - MUĞLA

Uzaklar 2 teknesi G.Amerika yolcusu

Muğla'nın Marmaris ilçesinde “Uzaklar 2” teknesi Güney Amerika'nın ucu olan Horn burnuna hareket edecek.


Osman Atasoy ve sevgilisi Sibel Karasu ile birlikte çıkacakları yolculukta kullanacakları tekne 14 metre boyunda ve özel olarak tasarlanarak çelik gövdeden yapıldı. 51 yaşındaki Osman Atasoy, yeni seyahatinde Türkiye, Cebelitarık Boğazı, Kanarya Adaları, Brezilya, Arjantin'den sonra varacakları Horn Burnu'nu döndükten sonra bu kez batısından Güney Amerika'yı dolaşıp, Şili, Peru, Panama Kanalı, Bermuda, güzergahını takip edip Türkiye'ye geri geleceklerini belirtti.
Atasoy konuyla ilgili konuşmasında “Tam bir dünya turu olmayabilir. Bu güney okyanuslarına yapılacak bir seyahat. Antarktika'nın kuzeyi ile Amerika kıtasının uç bölümünde yer alıyor. Kısmet olursa dünya'nın ucu Horn burnuna gideceğiz. Seyahatimiz yaklaşık bir, bir buçuk yıl sürecek, 20 bin deniz mili yol yapacağız. Gerçekten çok tehlikeli yerler, korsanlar bile gitmeye cesaret edemiyor. Denizciler için oraya gitmek, Horn Burnu'nu dönmek Everest'in tepesine çıkıp bayrak dikmek gibi bir şey. Ben bu hayalimi mutlaka gerçekleştirmek istiyorum” dedi.
2 yıldır Osman Atasoy'la birlikte yaşayan 32 yaşındaki profesyonel dalgıç ve su altı eğitmeni Sibel Karasu da yolculuktan çekinmedeğini söyleyerek “Ben kendimi bu yeni yapılan teknede evimde gibi hissediyorum ve yolculuk için hiç korkmuyorum” ifadelerini kullandı. Uzaklar 2 yelkenlisi hava muhalefeti olmazsa bugün yola çıkacak.

iha
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2008 Pazar 14:26:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?