18
Mayıs
2024
Cumartesi
MARMARİS - MUĞLA

Yabancılar kışın da uçak seferi istiyor

Marmaris’in Beldibi beldesinde evi bulunan Joanne Lamacraft, Dalaman Hava Alanı dış hatlar servisinin kışın da açık tutulması için imza kampanyası başlattı.

Lamacraft, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar’ı ziyaret ederek kampanyaya destek vermesini istedi. Joanne Lamacraft’ın geçtiğimiz Mart ayında başlattığı kampanyaya bugüne kadar çoğunluğunu yörede evi bulunan yabancıların oluşturduğu 5 binden fazla kişi destek verdi.

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar’ın da imza atarak destek verdiği Lamacraft, hava alanının dış hatlar servisinin kışın da açık olmasının sadece kendilerine değil yöre halkına ve turizmine de önemli katkı sağlayacağını söyleyerek "Bu bölgede binlerce yabancının evi var. Kasım ayından sonra hepimiz İstanbul üzerinden eziyetli bir yolculuğa mecbur bırakılıyoruz. Bu nedenle kampanyayı sonuç alıncaya kadar sürdürmeye devam edeceğim" dedi.

Başkan Acar da turizm için ulaşım kavramının çok önemli olduğunu hatırlatarak "Bunun için ulaşım sıkıntılarını minimuma indirmek gerekir. Dalaman Havaalanı’nın en azından haftanın belirli günleri dış hat uçuşlarına açık tutulması, sıkıntıları azaltacak hem de sezonun uzamasına katkı sağlayacaktır" dedi ve kampanyayı sonuna kadar destekleyeceklerini sözlerine ekledi.


Kenthaber
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2005 Salı 16:02:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?