24
Mayıs
2024
Cuma
MARMARİS - MUĞLA

Yasemin Dalkılıç'tan 'festival dalışı'

Rekortmen dalgıç Yasemin Dalkılıç, Uluslararası Marmaris Denizcilik Festivali programı kapsamında bir gösteri dalışı yaptı.

Dalkılıç, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök ve diğer kuvvet komutanlarının imzaladığı 50 kilogramlık festival amblemli piramidi, 50 metreye dalarak denizin dibine bıraktı.

Dalışta 8 dünya rekoru kıran Yasemin Dalkılıç bu kez, Marmaris Kadırga Burnu açıklarında gösteri amacıyla 50 metreye daldı. Marmaris’te düzenlenen Uluslararası Denizcilik Festivali’ne katkı sağlamak amacıyla dalan Dalkılıç, Cumhurbaşkanı Sezer, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özkök ve diğer kuvvet komutanlarının imzaladığı festival amblemli piramidi, denizin dibine bıraktı. Piramidi bırakmadan önce ilk olarak antrenörü ve eşi Rudi Costineyra gözetiminde nefesini kontrol altına alıcı çalışmalar yapan Dalkılıç, daha sonra 2 deneme dalışı yaptı. Deneme dalışlarında bir sorun yaşanmamasının ardından, geniş güvenlik önlemleri altında 5 dalgıcın ve antrenörünün gözetiminde 50 kiloluk piramidi denizin 50 metre dibine bıraktı. 1 dakika 34 saniyede 50 metreye dalıp çıkan Dalkılıç, yüzeye çıktığında alkışlarla karşılandı.

Dalkılıç’ın dalış yaptığı alanda Sahil Güvenlik geniş güvenlik önlemleri alırken gezi teknelerini bu alana yaklaştırmadı. Gösteri dalışını basın mensuplarının yanı sıra çok sayıda Yasemin Dalkılıç hayranı da yakından takip etti. Özel teknelerle dalışı izlemeye gelen Dalkılıç hayranları, sporcuya uzaktan da olsa desteklerini esirgemedi.

Dalış sonrası bir basın toplantısı düzenleyen rekortmen ünlü dalgıç, gerekli hazırlıkları tamamlayamadıkları için sadece bir gösteri dalışı yapmakla yetindiklerini ifade ederek, "Bir rekor kırmasam da bu kadar önemli festivalin bir parçası olmak bile benim için gurur verici oldu" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2005 Cumartesi 15:38:27
Güncelleme :30 Nisan 2005 Cumartesi 17:46:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?