18
Mayıs
2024
Cumartesi
MARMARİS - MUĞLA

Yasemin Dalkılıç'tan 'sembolik' katkı

27 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan 1. Uluslararası Marmaris Denizcilik Festivali programı kapsamında bir rekor denemesi yapacak olan rekortmen dalgıç Yasemin Dalkılıç, sponsor bulamadığı için rekor denemesi yapamayacak. Dalkılıç, sadece sembolik bir dalışla festivale katkıda bulunacağını açıkladı.

Denizcilik Festivali Koordinasyon Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenleyen Yasemin Dalkılıç yaptığı açıklamada, sponsor bulamadığı için Marmaris’te bir rekor denemesi yapamayacağını ifade ederek, "Geçen yıldan beri üzerinde çalışıyoruz başta rekor denemesi olarak planlamıştık fakat gerekli sponsor desteğini bulamadım. Bu festivalde yapacağım en güzel iş gösterişli bir rekor olacaktı. Yine de bu festivalin bir parçası olmak istiyorum. Demosrasyon tipi bir dalış yapacağım. Dibe organizasyonu temsil eden bir plaket bırakıp geri çıkacağım. Rekor olmayan 50 metreye sembolik bir dalış olacak" dedi.

Toplantıda gazetecilerin birkaç yıl sonra sporu bırakacağı yönündeki açıklamalarını hatırlatması üzerine ise Dalkılıç, "Birkaç yıl sonra bunu değerlendireceğim. Şimdiye kadar 8 rekor gerçekleştirdim. Bunların çalışması çok yorucu ve büyük bir efor gerektiriyor. Bu tip bir tempoyu, motivasyonu devam ettirebilmek zor olabiliyor. Gerçekçi düşünürsek birkaç yıl daha devam ederim diye düşünüyorum. Gelişmelere, performansıma ve gerekli desteğe bakıp bir karar vereceğim" diye konuştu.

Federasyonla hiçbir problemi kalmadığını da vurgulayan rekortmen dalgıç şunları söyledi:
"Bana hem federasyonun hem de Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün büyük desteği var. Bundan sonra inşallah bir problem olmadan rekorlara devam edeceğiz. Yönetim değiştikten sonra problem tamamen çözüldü. Çeşitli komplikasyonlar vardı. Türkiye Federasyonu yasalarla Dünya Sualtı Federasyonu’na bağlı. Benim yaptığım dalışın uluslararası farklı bir federasyonu var. Bizim federasyonumuz bu federasyonu da bünyesine alarak benim eski rekorlarımı kabul edecek. Bende Dünya Sualtı Federasyonu’nun bir tane kategorisi var. O kategoride bir rekor daha gerçekleştireceğim. Bu rekor denemesini Temmuz ya da Ağustos ayları içerisinde serbest kategoride bir dalış planlıyorum. Eski rekor 67 metreydi biz 70 metreye dalmaya çalışacağız."

İHA
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2005 Pazar 13:17:18
Güncelleme :26 Nisan 2005 Salı 16:14:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?