23
Mayıs
2024
Perşembe
MARMARİS - MUĞLA

Yaşlı turistlerden AB standartı şartı

Marmaris’te tatil yapmak isteyen emekli ve yaşlı Almanlar, konaklayacakları işletmelerin Avrupa Birliği’nin (AB) standartlarına uygun olmasını şart koştu.

Nürnberg yakınlarındaki Fürth şehrinin yaşlılar komitesi, Kasım’dan itibaren Marmaris’e gelecek Almanları temsilen Marmaris Belediyesi’ne gönderdikleri yazıda, konaklanacak işletmelerin odalarında herhangi bir eşik ve benzeri yükseltilerin bulunmaması, koridorlarda, duş, küvet ile klozet kenarlarında tutunabilecekleri mekanizmaların olması gibi şartlar sıraladı. Komite, ileri sürdükleri şartları yaşlıların konaklayacağı otellerden AB’nin de aradığını belirtti.

Marmaris Belediyesi ve Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB), toplam 14 kişilik bir heyetle Mart ayında Almanya’da gerçekleşen Berlin, Nürnberg turizm fuarları ile Fürth şehrindeki Türk Haftası’na katıldı. Heyet, etkinliklerde yörenin tanıtımının yanı sıra ilçedeki turizm sezonunu uzatarak 12 aya yayma amacı doğrultusunda çaba gösterdi. Sıcak hava nedeniyle yaz yerine bahar veya kış mevsimlerinde tatil yapmayı tercih eden yaşlı turistler de hedef seçildi. Doğal güzelliklerle dolu yörenin, yaz dışında da hizmet verdiği ve aktif olduğu anlatıldı. Çabalar, geçtiğimiz günlerde sonuç verdi. 120 bin nüfuslu Fürth şehrinin yaşlılar komitesi, Marmaris Belediyesi’ne gönderdiği yazıda ilçede tatil yapmak istediklerini ifade etti. Ancak, Fürth’teki emekli ve yaşlıları temsilen hazırlanan yazıda, AB’nin otellerde aradığı koşullara uyan tesislerde konaklayabileceklerini belirtti. Aynı yazıda sıralanan koşullara uygun otellerin olup olmadığının araştırılması, sonuçların kendilerine, Fürth Belediyesi ve Alman tur operatörü firmasına iletilmesi istendi.

Marmaris Belediyesi Basın Danışmanı Sedat Kirt, Almanlar’ın isteği üzerine GETOB ile birlikte hemen harekete geçtiklerini belirterek, "Komitenin isteği doğrultusunda 4 ve 5 yıldızları otelleri konu hakkında haberdar etmeye başladık. İlk olumlu yanıt, İberostar Grand Azur Otel’den geldi. Otelin şartlara uyduğu görülünce ismi Almanya’ya iletildi. Diğer işletmelerden alınan olumlu sonuçlar da iletilecek" dedi.

Almanya’dan gelen yazıda, yaşlıların konaklayacağı işletmelerin en az 4 yıldızlı ve AB’nin de aradığı belirtilen şu şartlara sahip olması gerektiği vurgulandı:
"Muayenehanesi ve doktoru bulunmalı, her yerinde tekerlekli sandalye kullanımına olanak sağlıyor olmalı, en az bakımlı olmak şartıyla tekerlekli sandalye temin edilebilmeli, merdivenlerin yanı sıra koridorlarda, duş, küvet ve klozetlerin yanında tutunacak yerler olmalı, odalarda balkon girişi dahil hiçbir engel ve eşik gibi yükseltiler olmamalı".

İHA
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2005 Salı 14:05:03
Güncelleme :20 Nisan 2005 Çarşamba 14:55:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?