22
Mayıs
2024
Çarşamba
MARMARİS - MUĞLA

'Yelken' operasyonu

Jandarma ekipleri tarafından bugün sabah Bodrum'da başlatılan "Yelken" operasyonunda, 33 kişi gözaltına alındı. 

Muğla İl Jandarma Komutanlığı ile Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığı, yaklaşık 6 ay süren istihbari çalışmalar sonunda bugün sabah eşzamanlı operasyon düzenledi. Bodrum, Turgutreis, İslamhaneleri, Akçaalan mevkii, Yalıkavak, Bitez beldeleri ile köylerinde başlatılan operasyonda 200 jandarma görev aldı. Daha önce belirlenen çok sayıda iş yeri ve eve yönelik "Yelken" adı verilen operasyonda, ruhsatsız tabancalar, uyuşturucu madde, bıçak, çakı, çek ve senet ele geçirildi. 

Jandarma tarafından yapılan operasyonda çok sayıda mağdur vatandaşın zanlılarla ilgili şikayette bulunduğu öğrenildi. Operasyonda terzi olarak bilinen F.T. de gözaltına alındı. Operasyonda ayrıca, Bodrum ve Marmaris'te görevli banka memurları ve bazı noter çalışanları olduğu iddia edildi. Banka memurlarından A.T. ve N.Ö. de gözaltına alındı. 

Çıkar amaçlı suç örgütü kurdukları iddiasıyla gözaltına alınan zanlılar hakkında şikayetçi olan Alpay S., çeteye bir yılda 40 villa ve 2 otelini kaptırdığını söyledi. Kendisine bir yıl önce işlerinin büyümesi için 10 bin YTL verildiğini belirten Alpay S., 10 bin YTL'nin bir yılda 10 milyon YTL'ye vardığını, karşılığında otel ve villalarını kaptırdığını anlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2007 Salı 15:13:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?