20
Mayıs
2024
Pazertesi
MARMARİS - MUĞLA

Zehirlenen hayvanlar için yürünecek

Marmaris'te bir grup hayvansever, yiyeceklerine tarım ilacı katılarak öldürülen sahipsiz hayvanlar için yürüyüş yapacak.


Muğla'nın Marmaris ilçesinde yerli ve yabancı hayvanseverler, son 1,5 ay içerisinde yiyeceklerine tarım ilacı karıştırılarak öldürülen sahipsiz hayvanların telef olmasını yürüyüş yaparak protesto etme kararı aldı.

26 Ocak günü saat 14:00'de Atatürk Anıtı'nda başlayacak yürüyüş, Anatolian Meydanı'nda sona erecek.


Marmaris Hayvanları Koruma Derneği Üyesi emekli doktor Semih Biter, hayvanların zehirlenmesine dikkat çekerek, "Savcılık ve belediyeye yaptığımız başvurulara rağmen ne ölümlerin önüne geçilebildi ne de failler bulunabildi" dedi. Belediyenin bu olaylara sadece basit hayvan ölümleri gözüyle baktığını iddia eden Biter, şöyle konuştu: "Ancak bu olayların boyutu daha büyüktür. Sokaklar, caddeler ve parklara atılan zehirli maddeler, başta çocuklarımız olmak üzere insanların sağlığını tehdit eder boyuta ulaşmıştır. Kriminal bir olay haline almıştır. Bu sebeple yetkilileri harekete geçirmek, onların üzerinde daha çok baskı kurmak zorundayız. Bunu yaparken de kişisel davranmayalım, işin üzerine toplu olarak gidelim. İsteğimiz, açık ve net. Hayvan Hakları Kanunu'nun gerekleri yapılsın. Gerekli önlem alınsın. Failler bir an önce bulunup cezalandırılsın, herkesi cumartesi günü yapılacak yürüyüşe bekliyorum."

iha
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2008 Pazar 19:20:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?