23
Mayıs
2024
Perşembe
MARMARİS - MUĞLA

Zincirli eylemci gözaltına alındı

Marmaris Belediyesi’nde çalışan ve çevre dostu olarak tanınan İmdat Avcı, belediyede çalışan eşi işten çıkartıldığı için kendini zincirlere vurarak açlık grevine başladı.

Marmaris Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı olarak çalışan İmdat Avcı, izinsiz eylem yaptığı gerekçesiyle savcılığın talimatı sonucu polis tarafından gözaltına alındı. Daha önce yaptığı çevre eylemleriyle tanınan ve Marmaris’ten Muğla’ya, Marmaris’ten Hisarönünü’ne, Adaağzı’ndan Marmaris’e, kadar tüm karayolu kenarlarını temizleyen çevre dostu İmdat Avcı, belediyede çalışan eşi işten çıkartıldığı için kendini zincire vurarak açlık grevine başladı.

Marmaris çıkışındaki Albotros Marina yanındaki kendi diktiği fidanların da bulunduğu alanda eylem yapan Avcı, ilk önce kendini zincirle kilitledi. Eşi ve iki çocuğu da yanında bulunan İmdat Avcı, 17 yıldır Marmaris’te çevre için savaş verdiğini hatırlatarak, "Bu emeklerimin sonu böyle olmamalıydı. Başka şeyler hak ettiğimi düşünüyorum. Marmaris’in eşsiz doğası için hizmet veren bir insan olarak bu zincirlere kendimi takmamalıydım" dedi.

İmdat Avcı’nın eylemi duyulması üzerine olay yerine Marmaris Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü İlknur Kökeş geldi. Kökeş’in ikna çabaları da sonuç vermedi. İzinsiz eylem yaptığı gerekçesiyle savcılığın talimatı sonucu olay yerine gelen polisler, Avcı’yı gözaltına aldı.
İmdat Avcı’nın gözaltına alınmasının ardından bir açıklama yapan Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, bir belediye çalışanının böyle bir eylem yapmasının hoş karşılanamayacağını belirterek, Avcı’nın belediyedeki işinden atılacağı sinyalini verdi. Açıklamasında, Marmaris gibi gözde bir turizm kentinde böyle bir tablonun yaşanmasının doğru olmadığını ifade eden Başkan Acar, "Benim bildiğim açlık grevleri geçmişte fabrikalarda olurdu. Ancak Marmaris gibi rantın yüksek olduğu, yaşam standardının yüksek olduğu bir yerde, belediyede çalışan bir elemanının böyle bir eyleme kalkışması hoş karşılanacak gibi değil " şeklinde konuştu.

Göreve geldikten sonra fazla olan işçilerin işten çıkarıldığını da anımsatan Acar, "İmdat Avcı’nın özel durumu nedeni ile birkaç aylık ev kirasını cebimden ödedim. Eşinin kendi otelimde işe almak istedim ama kabul etmediler. Şimdi bağlı oldukları birim amirinin raporu doğrultusunda gerekeni yapacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2005 Pazartesi 18:01:02
Güncelleme :17 Mayıs 2005 Salı 13:23:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?