23
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

AIDS paniği!

Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş ekipleri tarafından fuhuş yaptıkları gerekçesi ile gözaltına alınan kadınlardan birinde, ilk yapılan teste göre AIDS virüsüne rastlandığı iddia edildi. Emniyet güçleri, virüs tespit edilen kadınla ilişkiye giren erkeklerin, en kısa sürede sağlık kontrolünden geçmesini istedi.

Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş ekipleri tarafından halkın ve turistlerin yoğun olarak bulunduğu bölgelerde yapılan operasyonda, 9 yabancı uyruklu ve 11 Türk hayat kadını halk sağlığının korunması amacıyla gözaltına alındı. Marmaris ve çevresinde yapılan operasyonda fuhuş yaptığı belirlenen 20 hayat kadınına, kontrol amacıyla zührevi hastalıklara karşı test yaptırıldı.

Özel bir hastanede yapılan testlerde hayat kadınlarından 9'unun zührevi hastalık taşıdığı belirtildi. Hastane yetkililerinin yaptıkları açıklamada, yapılan testlerde kesin sonuç olmamakla birlikte, bir Türk hayat kadınında AIDS virüsüne rastlandığı, diğer hayat kadınlarına VDRL (Sifilis), Hepatit B ve C ile birlikte tedavi zorunluluğu olan kadın hastalığı teşhisi konulduğu belirtildi.

Test sonuçlarının önümüzdeki günlerde netlik kazanacağını belirten hastane yetkilileri, bu süre içerisinde hayat kadınları ile ilişkide bulunan erkeklerin de test yaptırması gerektiğini belirttiler. Testlerin kesin sonucunun cuma günü belli olacağını ifade eden yetkililer, AIDS virüsünü taşıyıp taşımadığının netlik kazanacağını açıkladılar.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2005 Çarşamba 12:22:40
Güncelleme :27 Temmuz 2005 Çarşamba 12:25:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?