23
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Kart çetesine gizli kamera darbesi

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde jandarma ekipleri, ATM'lere gizli kamera yerleştirerek sahte kredi kartları yapan bir çeteyi çökertti.

Edinilen bilgiye göre, Çetibeli mevkiinde jandarma ekiplerinin yaptıkları rutin yol kontrollerinde 06 ZVA 88 plakalı otomobil durduruldu. Araçta yapılan aramada 40 sahte kredi ve bankamatik kartı, 1 diz üstü bilgisayar, kart bilgilerini kopyalamaya yarayan 3 adet 'papağan' isimli alet, 1 akü, 1 voltaj yükseltici ele geçirilirken, A.K. (35), M.B. (31) ve S.B. (30) isimli şahıslar gözaltına alındı.

Şahısların ATM'nin rengine uyumlu bir şekilde yaptıkları gizli kameraları kabinlere yerleştirdikleri ve uzaktan kumandalı kamerayla aldıkları görüntüleri otomobil içindeki bilgisayara kaydettikleri tespit edildi. Kamera yardımıyla kredi ve bankamatik kart hesap numarasıyla şifrelerini alan şahısların daha sonra papağan adı verilen alet yardımıyla kendileri veya akrabaları adına sahte kart düzenledikleri anlaşıldı.

3 zanlı, Marmaris İlçe Jandarma Komutanlığı'nda ifadelerinin alınmasının ardından Marmaris Adliyesi'ne sevk edildi. Daha önce de hırsızlık ve dolandırıcılıktan sabıkaları olan şahıslar, çıkartıldıkları Marmaris Sulh Ceza Mahkemesi'nce tutuklandı.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2005 Pazartesi 13:50:33
Güncelleme :10 Ekim 2005 Pazartesi 17:54:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?