18
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

TMSF'nin arazisinde yangın

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından el konulan Ali Avni Balkaner'in Marmaris'teki arazisinde yangın çıktı. Önümüzdeki günlerde satışa çıkartılacak olan trilyonluk arazide çıkan yangın, çevredeki otellere ve apartmanlara sıçramadan söndürüldü.

Siteler Mahallesi Kenan Evren Bulvarı'nda bulunan ve Balkaner'in devlete olan borcu nedeniyle TMSF tarafından el konulan arazide, sabah saat 09.30 sıralarında yangın çıktı. Boş arazi içindeki kuru otların tutuşmasıyla kısa bir sürede çevre otellere tehdit oluşturan yangın, orman ve belediyelere ait itfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesiyle söndürüldü.

TMSF tarafından önümüzdeki günlerde 1, 26, 27 ve 30 numaralı parsellerde toplam 45 dönüm arazinin kısa sürede satışa çıkarılacağının açıklanmasının ardından çıkan yangında, edinilen bilgiye göre 5 dönümlük alan yandı. Siteler esnafı ve mahalle sakinleri aynı alanda geçen yılda bir yangının çıktığına dikkat çekerken, arazideki boş alkol şişeleri, bali ve tiner ambalajları göze çarptı.

Ali Avni Balkaner'in, Emlakbank'tan aldığı 70 trilyonluk kredi borcunu ödemediği için el konulan Marmaris'teki dört parsel arazisininin, önümüzdeki günlerde satışı yapılacak. TMSF, Ada İnşaat, Balkaner Turizm, Derby Lastik, Fatma Pelin Balkaner, Muzaffer Hakan Balkaner, Üçem Taahhüt ve Zeynep İlkar adına toplam 800 milyon dolarlık borç için, Ada İnşaat Ticaret Limited Şirketi adına kayıtlı 45 dönümlük 4 parsele, kamu alacaklarını kapsayan 6183 sayılı yasa gereğince el konulmuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2005 Çarşamba 14:52:23
Güncelleme :3 Ağustos 2005 Çarşamba 15:08:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?