23
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Yaşlı kadın, bileziğini dolandırıcılara kaptırdı

Marmaris'te, 60 yaşındaki Ayşe Karslıoğlu isimli kadının bileziğini iki hırsız "okutalım" diye çaldı.

Edinilen bilgiye göre, Marmaris Ulusal Egemenlik Caddesi'nde yürüyen 60 yaşındaki Ayşe Karslıoğlu'nun yanına gelen iki dolandırıcı, yaşlı kadına oğlunun arkadaşları olduğunu söyledi. Kadının yanında bulunan özürlü çocuğuna para vermek isteyen dolandırıcılar, yaşlı kadının bunu kabul etmemesi üzerine, binanın en üst katında Kuran-ı Kerim okunduğunu söyleyerek, kadının bileziğini okutarak çocuğuna şifa vereceklerini ifade ettiler.

Kadının kolundaki 400 YTL değerindeki bileziği alan dolandırıcılardan biri, poşet almak için olay yerinden uzaklaşırken, diğer şahıs ise binaya çıktı. Yaşlı kadın bir süre bekledikten sonra bileziğinin geri gelmediğin görünce binanın en üst dairesine çıktı. Dairede bileziklerin alan şahsı göremeyince dolandırıldığını anlayan yaşlı kadın polise haber verdi. Olay yerine gelen polisler, binanın her tarafını aramasına rağmen dolandırıcılara rastlayamadı.

Dini duyguları sömürülerek bileziği çalınan yaşlı kadın karşılaştığı durum karşısında şok olurken, yakınları ve etraftaki insanlar yaşlı kadını teselli etmeye çalıştı. Dolandırıcıların eşkalini alan polis ekipleri, dolandırıcı iki şahsı aramaya başladı.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2005 Çarşamba 17:10:31
Güncelleme :26 Temmuz 2005 Salı 10:53:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?