24
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

35 kilo midye imha edildi

Muğla'nın Marmaris İlçe Belediyesi Zabıta Ekipleri tarafından, İzmir'den getirildiği ve sağlıksız koşullarda satıldığı tespit edilen 35 kilo midye imha edildi.

Edinilen bilgiye göre, Çınar Taksi Durağı'nın önünde sağlıksız koşullarda midye satıldığı ihbarını alan Marmaris Belediyesi Zabıta Ekipleri harekete geçti. Taksi durağının önünde çantalara doldurulmuş vaziyette satılmak için hazırlanan 35 kilo midyeye el konulurken, olayla ilgili A.D. (17) ve K.Ç. (18) de yakalanarak gözaltına alındı. Ele geçirilen midyeler zabıta amirliğine getirilerek imha edildi. Kontrolden geçirilen midyelerin gıda koşullarına uygun olmadığı anlaşılırken, yakalanan şahıslara 50 YTL para cezası kesildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Marmaris Belediyesi Zabıta Amiri Ünsal Paşalı "Sezon başından bu yana açıkta midye satanlarla etkin bir mücadele yapıyoruz. Son derece sağlık koşullarında uzak ortamlarda yapılan ve satılan, halkın sağlığını tehdit eden midyelerin gıda zehirlenmesine kadar varan ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirtmek istiyorum. Sezon başından bu yana Marmaris'te 350 kiloya yakın midye imha ettik. Bu konuda mücadelemiz devam etmektedir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2005 Salı 13:11:13
Güncelleme :13 Eylül 2005 Salı 13:16:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?