23
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Emlakçının da korsanı çıktı

Marmaris Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Yusuf Kenan Akkuş, oturma ve çalışma izni olmayan yabancı uyruklu insanların Marmaris'te yasadışı bir şekilde emlakçılık yaptığını ifade ederek, en kısa sürede bunun önüne geçmek için yetkili makamlara suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Marmaris Emlak Müşavirleri Derneği yapılan kongresinin ardından oluşan yeni yönetim kurulunu kamuoyuna tanıttı. Yapılan görev dağılımı ile başkanlık görevine Yusuf Kenan Akkuş'un getirildiği dernekte, başkan yardımcılığına Ali Özenoğlu, genel sekreterliğe Ahmet Gör, saymanlığa Ümit Karabulut ve basın halkla ilişkiler sorumluluğuna da İsmail Can seçildi.

Ayrıca kongrede alınan kararla Marmaris Emlakçılar Derneği'nin adının Marmaris Emlak Müşavirleri Derneği olarak değiştirildiği açıklandı. Toplantıda bir konuşma yapan dernek başkanı Yusuf Kenan Akkuş, belgesiz olarak çalışan meslektaşlarından dert yanarak, "Marmaris'te yaklaşık 50 kişi korsan olarak yasadışı emlakçılık yapıyor.

Bu durum hem milli ekonomimize zarar veriyor hem de emlakçılara olan güveni sarsıyor. Geçen yıl Marmaris Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlediğimiz meslek kursları sonunda 102 arkadaşımız sertifika aldı. Korsan olarak çalışan arkadaşlarımızın da bu kurslara katılarak sertifikalarını almalarını istiyoruz" dedi.

Açıklamasında korsan, ayakçı veya çantacı diye tabir edilen yabancı uyruklu seyyar emlakçılara da seslenen Akkuş, "Özellikle Marmaris, Bodrum, Fethiye ve Antalya gibi turizm merkezlerinde kaçak emlakçılık yapan oturma ve çalışma izni dahi olmayan yabancı uyruklu insanlar var.

Biz dernek olarak kim olursa olsun, kaçak çalışanları tespit etmeye başladık. Yasal çerçevede bu insanlar hakkında yetkili mercilere suç duyurusunda bulunacağız" diye konuştu.

Yabancılara mülk satışı kanununun çıkmasının ardından yabancı uyruklu emlakçıların türediğini hatırlatan Akkuş, bu insanların Marmarislileri ve Türk emlakçıları kötüleyerek yasadışı bir şeklide yabancılara mülk sattıklarının altını çizerek,

"Şu ana kadar Marmaris'te otel odalarında ve evlerinde yasadışı bir şeklide bu işleri yapan 25 kişiyi tespit ettik. Türk emlakçıları ve Marmarislileri 'Sizi kandırırlar' diyerek kötüleyip yabancı müşterileri yanlış yönlendiriyorlar" şeklinde konuştu.

Açıklamasında iptal edilen yabancılara mülk satışı kanununa da değinen Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Akkuş şunları söyledi: "Yasa çıktıktan sonra Marmaris'te şu anda kadar 900 yabancı uyrukluya mülk satışı yapıldı. Bunlardan 600'ünü İngilizler oluşturuyor.

Yasanın iptalinin ardından şu anda 150 kişi beklemede. Hükümetin yürüttüğü düzenleme çalışmalarında son noktaya gelindi. Önümüzdeki günlerde yasanın yeni şekliyle Meclis'ten geçeceğini ümit ediyoruz".

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2005 Cumartesi 16:43:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?