22
Mayıs
2024
Çarşamba
ULA - MUĞLA
ULA

10 hektar kızılçam ve zeytinlik alan yandı

Muğla'da saat 09:30'da başlayan orman yangını, saat 13:00'de kontrol altına alındı. Rüzgarın şiddetli esmesi nedeniyle çıkan yangın büyüyerek ilerledi.

Çamlık Mahallesi üst tarafında bulunan zeytinlik ve kızılçam ormanlık alanı tamamen yandı. Kızılağaç köyü Çamlık Mahallesindeki yangının köy yerleşim birimini tehdit etmesinin ardından köyde panik yaşandı. Köylüler evlerini boşaltırken, bazı köylüler ellerinde su hortumları ile kuru otları ıslattı. Bazı çocuklar evlerinin yanacağı düşüncesiyle ağladı. Yangın bölgesine yakın evlere kadar ulaşan yangın, orman işçileri, uçak ve helikopter ile arazözlerin büyük gayretiyle söndürüldü.

Ula ilçesine bağlı Kızılağaç köyü Çamlık Mahallesinde çıkan orman yangınına 7 helikopter, 2 uçak, 300 orman yangın söndürme işçisi, 30 arazöz ve 7 dozer müdahale etti. Köyde ise jandarma tarafından vatandaşların evlerini boşaltmaları istendi. Yanan sahada havadan helikopterler karadan orman işçileri soğutma çalışmalarını sürdürüyor.
Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, yangının çıkış noktasının tarlada yakılan anızdan kaynaklandığını havadan tespit ettiklerini, yangının 40 hektarlık bir alanda etkili olduğunu belirtti. Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, yaklaşık 10 hektar kızılçam ve zeytinlik alanın yandığını açıkladı.
iha
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2007 Perşembe 16:39:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Coşkun Çatalkaya IP: 85.98.61.xxx Tarih : 22.07.2007 10:23:15
19 temmuz günü Muğla Merkez yenice Köyünde çıkıp Ula ilçesi kızılağaç köyü Çamköy mahallesine sıçrayan orman yangını ile ilgili sitenizde kaynağı belli olmayan haberle ilgili lütfen öncelikle bilgilenin derim. Orman yangını elektrik hattında tellerin gevşekliğinden kaynaklanan kıvılcım atmasıyla ortaya çıkmıştır. Yangın sırasında orman ekipleri ve Tedaş görevlilerinin de tanık olduğu ve ilk yangının çıkış noktasına 400 metre uzaklıkta aynı sebepten ikinci bir yangın çıkmış ve Tedaş görevlilerini enerjiyi kesmesi sonucunda mükerrer yangın ihtimalleri ortadan kalkmıştır. Aynı bölgede aynı sebepten 10 gün önce de yangın çıkmış duyarlı vatandaşların gayretleriyle söndürülmüş ve Tedaş bu bölgedeki arızayı gidermiş ancak genel olarak bölgede bakım işlemi yapmamıştır. Basının ve kamuoyunun bu bilgilendirilmesi siz medya mensuplarının görevi olmasına rağmen haber kaynaklarınızı tekrar değerlendirmeye almanız ve yanlış haberler ile hukuki sorunların ortaya çıkmamasıiçin gereken duyarlılığı göstereceğiniz ümidiyle doğru haberler yayınlandığı bir site görmek isteriz.