20
Mayıs
2024
Pazertesi
ULA - MUĞLA
ULA

Akyaka beldesine yeni köprü

Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Akyaka beldesinde, Özel Çevre Koruma Kurulu (ÖÇKK) onayı ile yaptırılan köprü yerine monte edildi. Köprü, Akyaka'nın özel çevre koruma alanı içinde olması nedeniyle yöre mimarisine uygun yapıldı. 

Gökova körfezinin kenarında bulunan Akyaka beldesini sahil şeridine bağlayan ahşap köprü, bir yıl önce yıkılmıştı. Belediye bir proje hazırlatarak yıkılan köprünün 50 metre üst kısmına, Anıtlar Kurulu ve Özel Çevre Koruma Kurulu'nun da onayıyla 30 bin YTL'ye daha büyük ahşap bir köprü yaptırdı. Karada tamamlanan köprü, 31 Aralık 2007 tarihinde vinçler yardımıyla yerine konuldu. Köprü, yerine konulmasından bir süre sonra büyük bir gürültüyle yıkıldı. Akyaka Belediye Başkanı Ahmet Çalca, ihaleyi alan firmadan aynı yere daha sağlam ve güvenli bir köprü yapmasını istedi. Firma, belediye bütçesinden tek kuruş almadan demir profillerden köprüyü yeniden inşa etti. Çevreye saygılı olunduğunu göstermek için de üstünü ahşapla kapladı. Köprü 28 günde tamamlandı. 

Belediye Başkanı Ahmet Çalca, köprünün artık yıkılmayacak şekilde yapıldığını belirterek, "Köprünün finansmanını, özel çevre koruma kurulu karşıladı. Biz de ihalesini yaptık. Köprü çevreye ve doğaya uyumlu olması için ahşap olarak tasarlandı. İhaleyi alan firmaya daha önce içine demir profil koyması gerektiğini söylemiştik. Ancak mesafe biraz uzun olunca ahşap taşımadı. Statik hatası sonucu ilk köprümüz yıkıldı. Yapan firma uyarılarımızı dinledi. Önce demir profiller dikildi. Ayakların oturacağı yerlere beton döküldü. Artık köprü ömür boyu yıkılmaz. Önümüzdeki hafta köprünün açılışını yapacağız. Bunun için ek bir harcama yapılmadı. Zararın tamamını ihaleyi alan firma karşılayacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2008 Salı 18:46:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
m ali IP: 85.102.189.xxx Tarih : 6.02.2008 15:52:10

pek güven vermiyor işin kötü tarafı metal ağırlığı can kaybına sebep olur . zira burkulmaya tepki verecek bir yapıda gözükmüyor.inşallah arkadaşların önerisi ve hesabı doğrudur.