25
Mayıs
2024
Cumartesi
ULA - MUĞLA
ULA

Balık-ekmek teknesi bilmecesi

AKYAKA’DA BALIK-EKMEK TEKNESİ BİLMECESİ

Muğla’nın Ula İlçesine bağlı Akyaka Belediye Meclisi’nin çevreyi kirlettikleri gerekçesiyle Şubat ayında faaliyetlerini durdurduğu 4 balık-ekmek teknesi, Aydın Bölge İdare Mahkemesinin, belediye meclis kararını bozmasıyla yeniden hizmete girdi.

Fakat tekneler, Muğla Bölge İdare Mahkemesi kararına rağmen ‘kıyıya yanaşma izinleri olmadığı’ gerekçesiyle zabıtalarca yeniden mühürledi. Duruma tepki gösteren tekne sahipleri, kararın Belediye tarafından keyfi şekilde alındığını ve bu nedenle zarara uğradıkları ifade ettiler.

Akyaka Azmak’ta balık-ekmek teknesi bulunan Menderes Ayyıldız, Aydın Bölge İdare Mahkemesi’nin belediye meclisinin Ocak ayında almış olduğu kapatma kararını bozduğunu belirterek, mahkemeyi kazandıklarını söyledi. Menderes Ayyıldız, Akyaka Belediyesi’nin balık-ekmek teknelerini mahkeme kararına rağmen yeniden mühürlediğini iddia ederek, “Aydın Bölge İdare Mahkemesi açtığımız davanın ardından ruhsatlarımızı bize iade etti. Fakat bunun ardından Akyaka Belediyesi, bizden ‘kıyıya yanaşma izni’ istedi. Bizde Denizcilik Müsteşarlığına başvurduk. Müsteşarlık bize Azmak kıyısının balıkçı barınağı olduğunu ve bu nedenle kıyıya yanaşma iznine ihtiyaç olmadığını bildirdi. Bizde bu yazıyı belediyeye gönderdik. Fakat Belediye zabıta ekipleri, bu yazıya rağmen ‘kıyıya yanaşma belgesi’ olmadığı için 4 balık ekmek teknesini mühürledi. Biz Belediye Başkanı Ahmet Çalca’nın yasalara ve hukuka saygılı olmasını istiyoruz. Yasalar ne diyorsa onu yapsın. Hakkımızı aramaya devam edeceğiz” dedi.

‘EKSİKLER VAR’

Akyaka Belediye Başkanı Ahmet Çalca, balık-ekmek teknelerinin eksik belgeler nedeniyle mühürlendiğini söyledi. Başkan Ahmet Çalca, “Azmak Denetim Planı, Anıtlar Kurulu ve Kıyı Kenar Bütünleşik Yönetmeliği çerçevesinde Belediye Meclisi olarak balık-ekmek teknelerinin azmak kıyısında yemek hizmeti vermesi ve işyeri açma ruhsatı iptal edildi. Aydın Bölge İdare Mahkemesi de dava açan bir esnafımızın işyeri açma ruhsatının devam etmesi yönünde karar aldı. Bizde kendisine eksik belgelerini tamamlamasını istedik. Esnafımızdan, denize elverişlilik belgesinin üzerine ‘Restoran faaliyeti yapabilir’ diye madde ekletmesini ve liman kıyı alanı içerisinde bulunduğu için yanaşma belgesi istedik. Kendisine 10 gün süre verdik. Fakat 10 gün içerisinde eksiklerini gidermedi. Bizde teknesini yeniden mühürledik. Olayın kişisel olması veya belediyemizin art niyeti davranması söz konusu bile değildir” diye konuştu.

AKYAKA’DA BALIK-EKMEK TEKNESİ BİLMECESİ
AKYAKA’DA BALIK-EKMEK TEKNESİ BİLMECESİ
İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2010 Cuma 12:37:00
Güncelleme :17 Eylül 2010 Cuma 13:01:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?