26
Mayıs
2024
Pazar
ULA - MUĞLA
ULA

Balık müzesine ödenek yok

Ege Bölgesi’nin ilk ve tek Deniz Canlıları Müzesi çalışmalarını sürdüren Muğla Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi için Üniversite’nin bütçesinde böyle bir fasılın yer almadığı için ödenek ayrılamadı. Ula’nın Akyaka beldesinde açılması düşünülen ‘Deniz Canlıları Müzesi’nin açılması için şimdi hayırsever işadamlarının ve yöredeki yerel yönetimlerin katkısı bekleniyor.

DENİZ CANLILARI TANITILACAKTI
Muğla Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Nuri Tarkan, “Uzun zamandır Fakülte olarak üzerinde çalıştığımız proje ile ilgili Üniversitemiz bütçesinde böyle bir fasıl olmadığı için ödenek ayrılmadı. Şu anda çalışmalarımızı Muğla Üniversitesi bünyesinde sürdürüyoruz. Uzun çalışmalarımız sonucu elde ettiğimiz balık, deniz bitkisi, yengeç gibi deniz canlılarını kuracağımız Deniz Canlıları Müzesi'nde sergilemek istiyorduk. Böylelikle bir sahil kasabası olan Akyaka’daki deniz canlılarının hem tanıtımı yapılacak, hem de yöremizdeki denizlerimizde yetişen deniz canlıları hakkında bililer verecektik" şeklinde konuştu.

MÜZE İÇİN DESTEK ŞART
Muğla Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Ahmet Nuri Tarkan, “Şu anda Gökova Körfezi’nde yaşayan 253 türün 126’sının müze kataloglanması tamamlandı. Ancak Gökova’da trol avcılığı gibi etkili bir örnekleme metodunun olmaması nedeniyle bazı türlerin örneklemesinde problemler yaşıyoruz. Üniversitemiz bütçesinden ödenek ayrılmaması nedeniyle müzenin açılışı için şahıs, şirket veya yöre belediyelerinin desteği gerekiyor. Eğer maddi imkanlar sağlanırsa, Akyaka’da bir de su altı müzesi kurmak istiyoruz. Ağırlıklı olarak Gökova Körfezi’nde dağılım gösteren tüm türlerin sergilendiği ve tüm türleri temsil eden bir müzenin tamamlanması en büyük hedefimizdir” şeklinde konuştu.

AK PARTİ ADAYI DESTEK VERDİ
Akyaka’da Deniz Canlıları Müzesi’nin açılmasına destek vereceğini belirten AK Parti Akyaka Belediye Başkan adayı İsmail Akaya, projeleri içinde Arasta oluşturulması bulunduğunu belirterek, “Bu müzeyi burada stüdyo şeklinde açmak mümkün. Sonuçta Akyaka bir sahil kenti ve vatandaşlarımız Gökova Körfezi’nde yaşayan deniz canlılarını görme ve haklarında bilgi sahibi olma fırsatı bulacaklar. Bunun için eğer seçilirsem, belediye veya şahıs ve hayırseverler kanalıyla Üniversitemizin bu projesini yaşama geçireceğiz” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Mart 2009 Perşembe 20:29:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?