26
Mayıs
2024
Pazar
ULA - MUĞLA
ULA

Kızılağaç köyünün umudu çilek

ÇİFTÇİNİN YENİ UMUDU ÇİLEK

Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Kızılağaç köyü’nde 15 üreticiye, 15 dekar alanda çilek yetiştiriciliği, 8 üreticiye 2 dekar alanda yer kirazı yetiştiriciliği ile bal üreticilerinin polen ve bal verimlerinin arttırılması için köylerin ortak alanlarında kullanılmak üzere bin adet Yeni Dünya dağıtımı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Yaklaşık maliyeti 37 bin 990 TL. olan proje, 31 bin 590 TL olarak gerçekleştirildi. Kızılağaç Köyü’ndeki törene, Ula Kaymakamı Tuncay Akkoyun, Garnizon Komutanı Serhan Aksu, Ula Cumhuriyet Savcısı Murat Güleç, Belediye Başkanı Nadi Şenkal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Rafet Zaifoğlu, Tarım İl Müdürü Ahmet Dallı, İlçe Tarım Müdürü Türkay Öztürk, üreticiler ve köylüler katıldı.

2009 yılı yatırım programı çerçevesinde gerçekleştirilen fide dağıtım töreninde konuşan Tarım İl Müdürü Ahmet Dallı, amaçlarının üretimin ilçede yaygınlaşması olduğunu belirterek, “İlimiz, turizm açısından bir geçiş noktası. Çilek yaz meyvesi olduğu ve ilçe merkezi ile merkezde aynı iklim niteliklerine sahip olan Kızılağaç köyünde yetiştirilebilecek. Bu meyve sayesinde komşu il ve ilçelerde çilek bittiğinde, yörenin çileği devreye girecek” dedi.

Ula kaymakamı Tuncay Akkoyun, ilçe tarımı için çok önemli bir faaliyetin başlangıcını yaptıklarını belirterek, “İnsanların çalışkan olduğu bu yörede çilek sayesinde tarımın daha da canlanacağını umuyoruz. Bu projeyi daha büyük alanlarda da sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Akkoyun daha sonra çilek hakkında teknik bilgiler vererek, “Ekonomik ömrü 3 yıl olan çilek, ilk yıl 750 kg ürün verirken, diğer yıllarda 4 ton ürün veriyor” diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından Adana’dan getirilen 90 bin adet çilek fidesinin dağıtımı yapıldı ve ilk çilek fidesi Kaymakam Tuncay Akkoyun ile diğer protokol üyeleri tarafından dikildi.

ÇİFTÇİNİN YENİ UMUDU ÇİLEK
ÇİFTÇİNİN YENİ UMUDU ÇİLEK
İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2009 Perşembe 11:28:00
Güncelleme :19 Kasım 2009 Perşembe 17:25:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?