20
Mayıs
2024
Pazertesi
ULA - MUĞLA
ULA

Türk ve İngiliz çocukların dayanışması

Ula ilçesi Akaya beldesinde Türk ve İngiliz çocuklar kendi yaptıkları takı ve kolyeleri satarak kediler için bağış yaptı.

İskoç Jean Luise Thirkill’ın, Marmaris’teki barınakta baktığı kediler için bağış toplayan Cahit Belkıs Güneyman İlköğretim Okulu öğrencileri, Didem Akyıldız (12), Chloe Whitehad (13) ve Jasmin Çakmak isimli çocuklar Marmaris Faros barda düzenlenen özel gecede 270 YTL’lik bağışı Thirkill’e teslim etti. Türk ve İngiliz çocuklar özel gecede kendilerine stant yaparak takı ve kolyelerin satışına devam etti. Armutalan Belde Belediye Başkanı Muhammet Ünlü’nün de bulunduğu geceye 100’e yakın hayvansever katıldı.

Yaptıkları takı ve kolyeleri satarak gelir elde eden çocuklardan Didem Akyıldız, hayvanları çok sevdiğini belirterek, “Ben hayvanları çok seviyorum ve arkadaşlarımla yaz boyunca yaptığımız takı ve kolyeleri satarak 270 YTL’lik gelir elde ettik. Çok mutluyum. Bize göre, hayvanları sevmeyen, insanları da sevemez. Biz çocuklar, hem insanları hem hayvanları seven insanlar olarak yetişmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Yüzlerini kedi şeklinde makyaj yapan çocuklardan Jasmin Çakmak da, “Kediler için yaptığımız organizasyonda bulunmaktan çok mutluyum. Çok olumlu eleştiriler aldık” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2008 Pazartesi 17:14:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?