17
Mayıs
2024
Cuma
ULA - MUĞLA
ULA

Ula 5.1’le sallandı

Merkez üssü Muğla’nın Ula ilçesi olan 5.1 büyüklüğündeki deprem Marmarislileri sokağa döktü. Depremin ardından binlerce vatandaş sokaklarda ve meydanlarda toplanırken, sarsıntı nedeniyle onlarca kişinin yaralanarak hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

Gece saat 01.02’de meydana gelen ve merkez üssü Ula İlçesi olan 5.1 büyüklüğündeki deprem halk arasında korku ve paniğe yol açtı. Deprem nedeniyle vatandaşlar evlerini terk ederek araçlarında ve sokaklarda sabahladı. Havanın güzel olması nedeniyle birçok vatandaş da meydanlarda toplanarak birbirine destek verip korkularını üzerlerinden atmaya çalıştı.

ONLARCA KİŞİ YARALANDI

Deprem nedeniyle Marmaris’te onlarca kişi Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Deprem nedeniyle paniğe kapılan Sema Mermerler ve Can Erciş, merdivenlerden düşerek ayağını kırdı.

Hasan Tekin, Dürriye Özer ve Sevtap Köklü adlı vatandaşlar da, daha önce yaşadıkları depremin psikolojik etkisiyle tansiyonlarının yükselmesi sonucu hastaneye kaldırıldı.

Marmaris Devlet Hastanesi’nde ilk müdahaleleri yapılan vatandaşların sağlık durumlarının iyi olduğu ve herhangi bir hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

Ayrıca deprem nedeniyle paniğe kapılıp tansiyon sorunu yaşayan birçok kişinin hastanelerde ilk müdehaleleri yapıldıktan sonra evlerine gönderildiği öğrenildi.

DEPREM KORKUSUNU MÜZİKLE ATTILAR

Marmaris’te hissedilen deprem nedeniyle korkarak kendilerini sokağa atıp Atatürk Meydanı’nda toplanan Marmarisliler, deprem korkusunu yenmek için birbirlerine destek olurken, deprem stresini de müzikle atmaya çalıştılar.

Deprem nedeniyle birçok insan en değerli eşyalarını alıp sokağa çıkarken, Marmarisli iki müzisyen ise en değerli varlıkları olarak gördükleri keman ve darbukaları ile sokağa çıktılar.

Meydanda toplanan insanlara ’Marmaris’e birşey olmaz, korkmayın’ diyen kafadarlar çaldıkları sanat müziği eserleriyle vatandaşlara moral verdiler.

KAYMAKAM DA MARMARİSLİLER'İN YANINDAYDI

17 Ağustos depremini Adapazarı Akyazı Kaymakamı olarak yaşayan Marmaris Kaymakamı Cemalettin Özdemir de pijamalarıyla kendini sokağa attı.

 Meydanda toplanan insanlara moral vermeye çalışan Kaymakam Özdemir, depremin Marmaris ve köylerinde her hangi bir yıkıma neden olmadığını belirterek, "Paniğe gerek yok. Kandilli Rasathanesi’yle sürekli olarak görüşüp bilgi alıyorum. Bu ana deprem olabilir, sabaha kadar artçı deprem bekliyoruz. Ben geceyi evimde geçireceğim" dedi.

AKYAKA’DA MİNARENİN ŞEREFESİ DÜŞTÜ

Yaz aylarını büyük sarsıntılarla geçiren Gökova’nın Akyaka Beldesi’nde deprem nedeniyle minarenin şerefesinin düştüğü ve iki eski yapıda da hasar meydana geldiği öğrenildi.

aa
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2004 Salı 08:37:26
Güncelleme :24 Mayıs 2005 Salı 11:52:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?