20
Mayıs
2024
Pazertesi
ULA - MUĞLA
ULA

Ula'da güzellik yarışması

Muğla'nın Ula İlçesi Gökova Akyaka Beldesi'nde gerçekleştirilen Anatolıa Mıss World Tourısm Internatıonal Güzellik Yarışması dün gece yapıldı. Yarışmada güzeller Eurovision 2004 şarkıları ile sahneye gelirken, Ukraynalı güzel Olena Razimova birinci oldu.

Akyaka Belediyesi'nin ve Yücelen Otel'in ana sponsorluğunda Süha Özgermi'nin organize ettiği güzellik yarışması, Yücelen Otel'de yapıldı. Aralarında Muğla Valisi Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy, Akyaka Belediye Başkanı Ahmet Çalca, Süha Özgermi, Gönül Yazar ve manken Şebnem Schahffer'in da bulunduğu 24 kişiden oluşan jüri, dünya turizm güzelini belirlemekte zorlandı. 22 güzelin katıldığı yarışmada Ukraynalı Olena Razimova birinci seçilirken, Yunanlı güzel Anastasia Christakis ve KKTC güzeli Cemile Coşkun birlikte "Barış Güzeli" seçildiler.

Güzeller, kareograf Banu Noyan'ın hazırladığı milli giysiler, spor giysiler, gece kıyafetleri ve gelinliklerle sahneye çıktı. Eurovısıon 2004'ün en popüler şarkıları haline gelen Yunanlı grubun "Shake It", Athena'nın "For real" ve Eurovısıon birincisi Ukrayna'nın "Dizkie tance" şarkıları eşliğinde güzellerin sunduğu gösteriler, izleyenlerden büyük alkış aldı.

Gecenin en fazla alkış toplayan olayı ise, Yunanlı güzel Anastasia Christakis'in ve KKTC'li güzel Cemile Coşkun'un "Barış Güzeli" seçilmesi oldu. Barış güzellerinin taçlarını Muğla Valisi Hüseyin Aksoy ve manken Şebnem Schahffer takarken, iki güzel dostluk mesajı vererek barış güvercini uçurdu. Yarışma sonrası birbirlerine sarılarak barış ve kardeşlik istediklerini belirten iki güzel, savaş ve kırgınlıkları istemediklerini söylediler.

Yarışmada Arnavutluk güzeli Eranda Topi "Mıss Kleopatra Beach Güzeli" ve Finlandiya güzeli Sanna Kankanpaa "Mıss Karya Antik Güzeli" seçildi. Güzellerin tacını, Jüri Başkanı Türk Sanat Müziği Sanatçısı Gönül Yazar taktı.

Gecede ünlü sanatçılar Erol Büyükburç, Gönül Yazar, Pınar Altınok, Seçkin Piriler, Murat Evgin ve Hale Dikmen şarkılarıyla geceye renk kattı. Gecenin sunuculuğunu üstelenen Şenol İpek ve Çiğdem Tunç ise, güzelleri ve sanatçıları sahneye davet ederken, Gökova Körfezi'nin kıyısı Akyaka'dan sık sık Samos'a, Kos'a, Rodos'a selam gönderdi.

Güzellik Yarışması Organizatörü Süha Özgermi, "Dünya güzellik yarışmaları hep büyük şehirlerde ülke ve şehir tanıtımı için düzenlendi. Biz ilki başararak, bir beldede dünya güzellik yarışması gerçekleştirdik. Muğlalılar'ı ve özellikle Akyaka Belediyesi'ni ortaya koydukları ev sahipliği ve cesaret için kutluyorum" dedi.
Akyaka Belediye Başkanı Ahmet Çalca da, yerel seçimlerin hemen ardından seçim yorgunluğunu atamadan kendilerini böyle bir organizasyon içinde bulduklarını belirterek, "Yarışma bize teklif edildiğinde ürktük, ama başardık. Akyaka'da dünya güzellerini buluşturmanın onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu organizasyon Akyaka ile birlikte Muğla'nın tanıtımına yeni bir boyut kazandıracaktır diye umuyorum. Bu tür etkinliklerimiz devam edecektir.

Önümüzdeki yıllarda uluslararası kültür sanat adamlarını Akyaka'da buluşturacağız. Akyaka'nın antik dönemdeki adı Geova'dır ve Geova bir Karia kentidir. Karya'nın güzeli Datça'dan çıkmış, biz bu bölgede yeni güzellikler yaratılmasının ilk adımını Dünya Turizm Güzeli seçimine ev sahipliği yaparak atmış olduk" diye konuştu.

Bu arada, yarışmada Türkiye'yi Muğlalı Figen Türkmen, KKTC'yi Cemile Coşkun, Arnavutluk'u Eranda Topi, Macaristan'ı Estzer Toth, Ukrayna'yı Olena Razimova, Litvanya'yı Valentina Bezusaja, Letonya'yı Krıstina Djemkenova, Finlandiya'yı Sanna Kankaandaa, Almanya'yı Nadide Quell, Bulgaristan'ı Katerina Encheva Kumanova, İsveç'i Hanna Rjadenko, Romanya'yı Elena Gavrslovi, Moldovya'yı Iqna Ruxandra Popa, Kenya'yı Vivien Maina, Hollanda'yı Jolet Van Erkel, Belçika'yı Wendy Wit, Endenozya'yı Anuradha Ghiran, Morocco'yu Mirjam Quald Cimghar, Luksemburg'u Romy Geedhard, Beneluks'u Leonie Van Der Wielen, Rusya'yı Irına Ervanskaya ve Yunanistan'ı Anastasia Chiristakis temsil etti.

MUĞLA - İHA
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2004 Pazar 16:09:16
Güncelleme :24 Mayıs 2005 Salı 11:54:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?