5
Mayıs
2024
Pazar
UŞAK

40 yıllık esnaflara onur belgesi verildi

Uşak Defterdarlığı tarafından 40 yılını dolduran esnaflara düzenlenen bir törenle onur belgesi verildi. 

İstanbul Düğün Salonu'nda düzenlenen törende 40 yılını dolduran vergi mükellefi 23 esnafa onur belgelerini Vali Kayhan Kavas, İl Defterdarı Refik Çimen ve Belediye Başkanı Mesut Apaydın verdi. 

Törende onur belgesi alan 40 yıllık esnaf Sami Bilen, onur belgesini çırağı olarak adlandırdığı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sadettin Öztürk'ten almak istediğini söylemesi salonda alkışla karşılandı. 

Törende konuşma yapan Uşak Defterdarı Refik Çimen, il merkezi ve ilçelerde vergi denetimlerinin kararlı şekilde devam ettiğini belirterek, "40 yıldır vergisini veren mükelleflerimize onur belgesi veriyoruz. 

Bu onur belgesini çocuklarınıza ve torunlarınıza gösterebileceğiniz en önemli dürüstlük belgesidir. Günümüzde herkes devletten her şeyi istiyor ama devletin gördüğü amme hizmetlerine bedel ödememek için elinden geleni yapıyor. Merdiven altı kaçak işletmeler kayıt altına alınmalıdır" dedi. 

Vergi kaçırmanın çok anlamsız bir iş olduğunu dile getiren Çimen, "Vergi kaçırmak ileride bu dünyada yaşayacak olan bizlerin çocuklarına daha kötü bir Türkiye bırakmaktır. Bu nedenle vergimizi zamanında ödememiz gerekir. 

Yaygın ve yoğun dediğimiz bir denetim şekli uyguluyoruz. İl merkezinde ve ilçelerde faturasız veya fişsiz satış olduğunda gelen ihbar üzerine olaya müdahale ediyoruz" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2006 Cuma 16:48:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?