5
Mayıs
2024
Pazar
UŞAK

AKP'de tanışma toplantısı

Yaklaşık 2 ay önce göreve gelen Adalet ve Kalkınma Partisi  Uşak İl Yönetimi, yerel basınla tanışma toplantısı düzenledi.
 
Öğretmenevi Şeref Salonu'nda düzenlenen toplantıda AKP İl Başkanı ve İl Genel Meclisi üyesi Ali Işık, İl Özel İdaresi, Uşak Belediyesi ve il teşkilatının yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. İl kongresinden sonra yaşadıkları yoğunluk nedeniyle yerel basınla tanışma fırsatı bulamadıklarını ifade eden AK Parti İl Başkanı Ali Işık, KÖYDES projeleri ile belediyenin yaptığı çalışmaları yakından takip edip, destek sağladıklarını söyledi. AKP İl Yönetimi olarak il genelinde yürütülen tüm çalışmaları ve hizmetleri yakından takip ettiklerini belirten Işık, "İktidar partisi olarak kentimize hizmet getirilmesini ve vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarının karşılanması için çapa harcıyoruz. 

KÖYDES projesi kapsamında ilimize 17 milyon YTL kaynak sağlandı. İl Özel İdare bütçesinin 8 milyon YTL olduğu bir ilde sağlanan bu imkan son derece önemlidir. Hep birlikte el ele verip 2007 yılı sonuna kadar susuz ve yolsuz köylerimizin bu sorunlarını tamamıyla ortadan kaldıracağız. Bu kapsamda son 2 yılda önemli mesafeler kaydettik. 

2003 yılında 133 kilometre olan köy yolu asfaltlama çalışmalarımız 2004 yılında 220'ye, 2005 yılında 267'ye ve 2006 yılında ise 253 kilometreye yükseldi. Ayrıca 2006 yılında İl Özel İdaresi olarak 260 kilometrelik stabilize yol yaptık ve toplam 6 milyon 821 bin 825 YTL harcama yaptık" dedi. 

İçme suyu, kanalizasyon, sulama tesisi ve gölet yapımıyla ilgili rakamlara da açıklık getiren Işık, "İl genelinde içme suyu olmayan köyümüz bulunmuyor ancak içme suyu yetersiz ve sağlıklı olmayan köylerimiz var. KÖYDES projesi kapsamında bu çalışmalarımızda hızlı bir şekilde devam ediyor. 2006 yılında 62 ünite içme suyu ünitesi, yaptık. Yine kanalizasyon, sulama tesisi ve his göleti ile ilgili çalışmalarda devam ediyor. Uşak'ın bu sorunlarının giderilmesinin yanı sıra son derece elzem olan bir trafik ve yol güvenliği sorunu var. Son 1 ay içerisinde ilimiz sınırları içerisinde meydana gelen trafik kazalarında 20 vatandaşımız hayatını kaybetti. Bu kazaların önüne geçebilmek için mutlaka bir çevre yolu gerekiyor. 

İzmir-Ankara Karayolu üzerinde bulunan ilimizde trafik yoğunlu çok fazla. Ağır tonajlı kamyonlar ve iş makineleri şehir merkezinde büyük tehlike arz ediyor. Her gün yüzlerce ağır tonajlı kamyonun geçiş yaptığı yol, şehrin göbeğinde kalmış durumda ve kamyonlar kent merkezinden 80 ile 120 kilometre hızla seyrediyor. Bu da ölümlü kazaların her an olmasına neden oluyor. 

Biz bu konuda Ulaştırma Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü ile görüşmeler yaptık. Bugüne kadar çevre yoluyla ilgili hiçbir proje üretilmediğini öğrendik. Milletvekillerimiz, belediye başkanımız ve diğer yerel yöneticilerimizle ortak bir çalışma yürütüp Uşak'a bir çevre yolu yapılmasını sağlayacağız. 

Aksi takdirde hem can ve mal kaybına yol açan bu kazaların önene geçemeyiz hem de bu yol bu yoğun trafiği 10 yıl sonra taşıyamaz hale gelir" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2006 Salı 19:21:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?