5
Mayıs
2024
Pazar
UŞAK

Banazlı kamyoncular eylemde

Banaz İlçesi'nde bulunan ve geçen yıl özelleştirilen Uşak Seramik Fabrikası'nda taşımacılık yapan 120 kamyoncu, fabrikayla aralarında çıkan anlaşmazlık nedeniyle eyleme başladı. 

Uşak'ın Banaz İlçesi'nde 1974 yılında kurulan ve Uşak Seramik Fabrikası'nın taşımacılığını yapan Yeşil Banaz 4 No'lu Motorlu Taşıtlar Kooperatifi'ne bağlı yaklaşık 120 kamyoncu, fabrikayla bir süredir aralarında bulunan sorunlar nedeniyle eyleme başladı. Zaman zaman hep birlikte korna basarak yoldan geçen araçların da dikkatini çekmeye çalışan kamyoncular, fabrika yönetiminin tavrından vazgeçmesini istiyor. 

2 gündür fabrika karşısındaki boş arazide kamyonlarıyla birlikte eylem yapan kamyoncular, fabrika yönetiminin aradaki sorunları çözmeye yanaşmaması halinde başlattıkları eylemi devam ettireceklerini ve eylemi açlık grevine dönüştüreceklerini söyledi. Kamyoncuların eylemi karşısında suskun kalmayı tercih eden Uşak Seramik yetkililerinin ise eylem karşısında nasıl bir tavır alacağı henüz netlik kazanmadı. 

Yeşil Banaz 4 No'lu Motorlu Taşıtlar Kooperatifi Başkanı Veysel Akkuş, yaptığı açıklamada, "Biz yıllardır Uşak Seramik'in mallarını taşıyoruz. Bugüne kadar ne zam istedik ne de ek bir ücret. Geçen yıl fabrika özelleştirildi ve işin içine siyaset girdi. Yeni fabrika yönetimi 30 yıldır bizim yaptığımız taşımacılığı dışarıdan gelen kamyonculara vermeye başladı. Günde bu fabrikadan 30 kamyon mal taşınıyor. Yeni fabrika yönetimi, 30 kamyonluk yükün 22'sini dışarıdan gelen arkadaşlara taşıtıyor. 

Bizden ise 25 YTL komisyon istiyor. Biz bu tavrı ve yapılan haksızlığı anlamış değiliz. Defalarca görüşmemize rağmen bu sorunu aşamadık. Dışarıdan gelen kamyoncu arkadaşlarla görüştük, onlar bize hak verdi ve buradan mal taşımayacaklarını söylediler. Uşak Seramik ile yaptığımız görüşmelerden sonuç alamadığımız için eylem yapma kararı aldık. 

Yaptığımız eylemle hiç olmazsa sesimizi kamuoyuna duyurmaya çalışacağız. Bu fabrika sadece onların değil, aynı zamanda bizim fabrikamız. Ekmeğimizi ve fabrikamızı kaybetmek istemiyoruz" dedi. 

Eyleme katılan kamyoncular ise, "Biz ekmeğimizin peşindeyiz. Fabrika yönetimi şimdi bizi bölmeye çalışıyor. Bazı arkadaşlarımızı çağırıp ikna etmeye ve başka bir kooperatif kurdurmaya teşvik ediyorlar. Biz hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Bu sorunlar çözülmezse eylem aylarca devam edecek. Yine çözülmezse eylemi açlık grevine dönüştüreceğiz" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2006 Cuma 11:54:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?