5
Mayıs
2024
Pazar
UŞAK

Bilişim treni Uşak'ta

Türkiye'de demiryolu güzergahları üzerinde bulunan illerdeki okullara 8 bin adet bilgisayar götürmek için Haydarpaşa Garı'ndan yola çıkan Bilişim Treni, Uşak'a geldi. Trenle Uşak'a getirilen 100 bilgisayar, okullara paylaştırıldı.
 
Uşak Tren Garı'nda düzenlenen törenle karşılanan Bilişim Treni'ndeki 100 bilgisayar, Uşak'taki muhtelif okullara verilmek üzere vagonlardan indirildi. Düzenlenen törene, Uşak Valisi Kayhan Kavas, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Osman Coşkunoğlu, Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün, okul yöneticileri ve öğrenciler katıldı. İlk etapta proje kapsamına alınmayan Uşak, Milletvekili Osman Coşkunoğlu'nun başvurusu üzerine projeye dahil edildi. Projeyi Ankara'da duyduğunu ve dağıtım yapılan iller arasında Uşak'ın ismini göremeyince üzüldüğünü belirten Milletvekili Osman Coşkunoğlu, "Projenin detaylarını inceledikten sonra Ayhan Şahenk Vakfı yöneticileri ile temasa geçtim. Uşak Valimizi ve Milli Eğitim Müdürümüzü de konuyla ilgili haberdar ederek onların da vakıf yöneticileriyle temas kurmalarını sağladım. 

Vakıf yöneticileri bizleri kırmayarak Uşak'ı da projeye dahil ettiler ve Uşak'a 100 bilgisayar gönderdiler" dedi.
Törende konuşan Proje Koordinatörü Ali İhsan Sönmez, Türkiye genelinde 8 bin bilgisayar dağıtımı gerçekleştireceklerini belirterek, proje kapsamında öğrencilere temel bilgisayar eğitimi verildiğini kaydetti. 

Projenin sürdürülebilir olmasını amaçladıklarını ifade eden Sönmez, "Paylaşalım Bilişimle Buluşalım Sosyal Sorumluluk Projesi ile bir yandan bilgisayar ihtiyaçlarını ve bilgisayar eğitimlerini kapatırken diğer yandan bilgisayarları yenileyerek ekonomiye ciddi katkıda bulunmayı hedefliyoruz" dedi. 

Uşak Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün, projenin örnek olması gerektiğini anlatarak, diğer vakıf ve iş adamlarının bu tür projelere destek sağlaması gerektiğini vurguladı. Proje kapsamında getirilen bilgisayarlar vagonlardan indirilerek okul müdürleri ve öğrencilere teslim edildi. Törende, öğrencilere yönelik vagon içerisinde bilgisayar kullanımı konusunda eğitim verildi.
.
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2006 Perşembe 11:39:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Kazım Baykal IP: 85.104.156.xxx Tarih : 4.06.2006 23:29:41
Sayın Milletvekilime duyarlılığından dolayı çok teşekkür ederim.