5
Mayıs
2024
Pazar
UŞAK

Bir Türkiye klasiği!

Kazım AkbıyıkoğluBir Türkiye klasiği daha gerçekleşti ve cezaevindeki Uşak Müzesi Müdürü Trabzon'a tayin edildi. Uşak Valisi Kavas, tayini doğruladı. 

Uşak Arkeoloji Müzesi'nde sergilenen Karun Hazinesi'nin en değerli parçası Kanatlı Denizatı Broşu'nun sahtesiyle değiştirildiği ihbarı üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, 31 Mayıs 2006'da çıkarıldığı mahkemece 7 kişiyle birlikte tutuklanan Müze Müdürü Kazım Akbıyıkoğlu'nun Trabzon'a arkeolog olarak tayin edildiği ortaya çıktı.

Uşak Valisi Kayhan Kavas konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Tayin doğru. Bakanlık müfettişinin hazırladığı rapor doğrultusunda tayini çıktı. Yalnız şu anda müzedeki hırsızlık olayıyla ilgili adli soruşturma devam ettiğinden ve adı geçen şahıs cezaevinde tutuklu bulunduğundan, tayin yazısı kendisine tebliğ edilmemiştir. Akbıyıkoğlu, soruşturmanın selameti açısından tutuklandığı gün bizim tarafımızdan açığa alınmıştı. Çıkarılacağı mahkemede aklanırsa, yeni görev yeri ve tayinle ilgili kendisine tebligat yapılacak. Şu anda görevinde olmaması ve cezaevinde bulunması nedeniyle, asli görev yeri olarak belirlenen yere gidemeyecek.”
Hürriyet
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2006 Perşembe 17:24:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yaşar demirayak IP: 85.101.150.xxx Tarih : 21.06.2006 18:50:05
burdan trabzonlu kardeşlerime seslenmek istiyorum aman sümela manastırına sahip çıksınlar ve güvenlik önlemlerini artırsınlar malum maarifetli müdür yakında trabzonda hayırlı uğurlu olsun kendilerine..