5
Mayıs
2024
Pazar
UŞAK

Doğalgazda kampanrya sona erdi

Uşak Doğalgaz Dağıtım A.Ş. (UDAŞ) Genel Müdürü Ahmet Doğu, doğalgaz aboneliği için 26 Haziran'da başlattıkları abone bağlantı bedelinde 1 peşin 4 taksit uygulamasının sona erdiğini söyledi. Kampanya sayesinde abone sayısının 5 bine yükseldiğini belirten Doğu, yıl sonuna kadar 10 bin aboneye ulaşmayı hedeflediklerini açıkladı. 

Uşak'ta yaklaşık bir yıldır doğalgaz kullanıldığını ve UDAŞ olarak bugüne kadar 13 milyon YTL yatırım yaptıklarını ifade eden UDAŞ Genel Müdürü Ahmet Doğu, şehrin yüzde 45'ine doğalgazı ulaştırdıklarını dile getirerek, "Kurtuluş ve Durak mahallelerinde boru hattı ve diğer yatırım işlemlerimizi tamamladık. Yani bu 2 mahallede tüm konutlara ulaştık. Kemal Öz, Cumhuriyet ve Fatih mahallelerindeyse konutların yarısına ulaştık. Ayrıca Elmalıdere, Aybey, Işık, Bozkurt ve Karaağaç mahallelerine, bugüne kadar hiç yatırım yapmadık. Bu mahallelerde 2007 yılından itibaren yatırıma başlayacağız. Kent genelinde toplam 20 bin konuta gaz ulaştırdık. Bu da konut sayısının yaklaşık yüzde 45'ini oluşturuyor. 

Şu anda, doğalgaz ulaştırdığımız konutların yüzde 25'i abone oldu. Yeterli bir rakam olmasa da önümüzdeki yıldan itibaren gaz kullanımının hızla artacağını düşünüyoruz. Abone çalışmalarımız da hızlı bir şekilde devam ediyor ve yıl sonuna kadar 10 bin aboneye ulaşmayı hedefliyoruz. Bu da yaptığımız yatırımın yüzde 50 seviyesinde geri dönüşü anlamına gelmektedir" dedi. 

Özellikle abonelik için 1 peşin 4 taksit kampanyasıyla yaz aylarında 4-5 YTL'ye kadar düşen faturaların, abone sayısındaki artışı hızlandırdığına da dikkat çeken Doğu, "Geçen kışın ilk yılımız olması ve gazın kış ortasında gelmesi nedeniyle, abone sayımız çok düşük kaldı. Kış sonunda toplam 2 bin abonemiz vardı. Son 4-5 ay içersinde gerek düşük faturalar, gerekse düzenlediğimiz 1 peşin 4 taksit kampanyasıyla abone sayısında yüzde 150 artış sağlandı. Ağustos sonu itibariyle abone sayımız 5 bin. Bu rakamın, yıl sonuna kadar 10 bine çıkmasını bekliyoruz. Çünkü Uşaklılar, doğalgazın getirdiği konforu ve sağlıklı yaşamı anlamaya başladı" diye konuştu. 

Başlangıçtan bu yana sadece konfor ve çevre temizliği değil, il ekonomisine de çok ciddi bir katkı sağladıklarını ifade eden Doğu, "Biz, ilk yıl 9 milyon YTL, bu yıl da 4 milyon YTL olmak üzere toplam 13 milyon YTL yatırım yaptık. Kentin tamamına ulaştığımızdaysa bu rakam, 25-30 milyon YTL'yi bulacak. Bunun yanı sıra direkt ya da dolaylı olarak doğalgazdan yaklaşık bin kişi istihdam ediliyor. Bizim yatırımlarımızın, doğalgaz için vazgeçilmez olan ısı yalıtım sistemleri, iç tesisat firmaları ve diğer alanlarda, kent ekonomisine bugüne kadar yaklaşık 50 milyon dolar katkı sağlandığını düşünüyoruz. Abone sayısı 20 bin seviyesine çıktığında ve bizim yatırımlarımız kentin tamamını kapsadığındaysa Uşak ekonomisine olan katkı 3 katına çıkacaktır. Ayrıca geçen yıl 19 olan iç tesisat firma sayısı, bugün 31'e yükseldi. Bu da Uşak'taki işsizliğin önlenmesine önemli bir katkı sağlamaktadır" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2006 Perşembe 13:45:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Nuri Akgöz IP: 84.167.175.xxx Tarih : 5.09.2006 23:06:53
Dogal gazin Usak'a gelmesi özellikle kis aylarindaki inanilmaz derecedeki hava kirliliginden dolayi cok önemli. Hava kirliginden dolayi cok büyük saglik sorunlari olusuyor ve bunlarin tedavisi halkimiza uzun vadede dogal gaza ödeyecekleri miktardan daha fazla miktara mal oluyor.Yapilacak kampanyalarda özellikle bununda vurgulanmasi gerekiyor. Önümüzdeki dönemde hangi mahallelere ulasacaginizi belirtiyorsunuz. Atatürk Mahallesine özellikle 4. Seker Sokak'a ne zaman ulasacaksiniz ? Saygilarimla