5
Mayıs
2024
Pazar
UŞAK

Gelişigüzel moloza ceza

Uşak Belediyesi ve Nakliyeciler Kooperatifi tarafından başlatılan ortak çalışma ile inşaat molozlarının tek bir noktaya dökülmesi kararlaştırıldı.

İnşaat molozlarının gelişi güzel atıldığı için çevre kirliliğine neden olduğunu söyleyen Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın, "Çevre kirliliğini ortadan kaldırmak için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Şu anda ilimizde üç adet arıtma tesisi inşaatı devam ediyor. Bunun yanında dericilerin taşınmaları ve doğalgazın Uşak'ta kullanılmaya başlanması çevreye verilen önemi göstermektedir. Bütün bunların yanı sıra inşaatların yıkımından sonra çıkan molozlar ilimizde boş alanlara atılıyordu. Bu kirliliğine ortadan kaldırmak için Nakliyeciler Kooperatifi ile protokol imzalayarak belirlediğimiz hafriyat döküm sahasına dökülecek" dedi.

Yapılan protokol gereği 1 tona kadar olan inşaat molozlarının 20 YTL nakliye bedeli ile taşınacağını dile getiren Başkan Apaydın, "Nakliyeciler Kooperatifi ile yaptığımız protokol gereği 1 tona kadar olan molozlar 20 YTL'ye nakledilecek. Bunun yanı sıra molozlar taşınırken çevreyi kirletmemesi için kişiler tarafından torbalanacak. Çöp konteynerlerine ve boş arazilere döküm yapanlara 450 YTL idari para cezası uygulanacaktır. Nakledilecek molozlar Uşak Belediyesi'ne ait Eski Gediz yolunda bulunan taş ocaklarına dökülecek. Moloz dökmek isteyen veya bahçe toprağı almak ve dökmek isteyen vatandaşlar belediyemiz bünyesinde kurulu olan Alo 153 hattını arayarak talepte bulunabilirler" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 2 Mart 2006 Perşembe 18:18:56
Güncelleme :2 Mart 2006 Perşembe 18:25:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?