5
Mayıs
2024
Pazar
UŞAK

Gıda Bankası çalışıyor

Uşak Gıda Bankacılığı Yardım Eli Dayanışma Eli Derneği, kuruluşundan bu yana geçen 19 aylık süre zarfında, 19 bin kişiye yaklaşık 105 bin YTL'lik gıda ve giyim yardımında bulundu. 

Uşak Gıda Bankacılığı Yardım Eli Dayanışma Eli Derneği'nin amacına ulaşmasının gurur verici olduğunu belirten dernek yönetim kurulu üyesi Ramazan Akar, "Uşak Gıda Bankacılığı Yardım Eli Dayanışma Eli Derneği 2005 Mart ayında kuruldu. 19 aylık süre zarfında bugüne kadar 4 bin kişi yardım için başvuruda bulundu. Bu başvurulardan 3 bin 500'ü değerlendirmeye alınırken her ay bin kişiye yardımda bulunuyoruz. Denetleme heyetimiz her 3 ayda bir yardım alan vatandaşları denetleyerek, işe başlayanlar, evlenen ya da şehri terk edenler, herhangi bir şekilde para girdisi olanlar listeden çıkartılarak yerine yenileri ekleniyor" dedi. 

Gıda Bankacılığı Yardım Eli Dayanışma Eli Derneği'nin Diyarbakır, Gaziantep ve Konya'dan sonra dördüncü olarak Uşak'ta kurulduğunu dile getiren Akar, "Hayırsever vatandaşlarımızın Gıda Bankası'na desteği devam etmektedir. Yardım edilen ürünler ayrıca yardım edenlerin vergilerinden düşürülmektedir. Gıda Bankası olarak her ay kişi başı 20 YTL yardım yapıyoruz. Ayrıca bugüne kadar 13 bin kişiyi tepeden tırnağa giydirdik. Ayrıca bin 300 okul çantası ve kırtasiye malzemesiyle toplam yaptığımız yardım tutarı 105 bin YTL'yi buldu" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2006 Çarşamba 12:29:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?