5
Mayıs
2024
Pazar
UŞAK

Halk Eğitim Merkezi'nden yıl sonu sergisi

Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi'nin, bir yıllık çalışmalarını tanıtmak amacıyla düzenlediği yıl sonu sergisi, törenle açıldı.
 
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'ndaki serginin açılışını, Uşak İl Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün gerçekleştirdi. Sezon boyunca 2 bin kursiyerin el emeği göz nuru dökerek yaptığı 2 bin 200 parça çeşitli hediyelik eşya ve çeyiz ürünleri, sergiyi gezenler tarafından büyük ilgi gördü. Serginin açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün, "Halk Eğitim Merkezi'nde bu yıl 76 ayrı kurs açtık ve 2 bin kursiyere sertifika verdik. 

Ayrıca tekstil firmalarına mesleki eğitim desteği de verdik. El emeği göz nuru dökülen ve benzeri sergilerde ortaya konulan ürünler hem çok estetik, hem de o ürünü işleyen kişinin duygularını taşıyor. Bu nedenle el ürünleri dünyada çok fazla ilgi görüyor. Biz de geleneklerimiz arasında bulunan el emeği ürünlerimizi halk eğitim merkezleri vasıtasıyla sürdürmek ve yaşatmak istiyoruz. Tüm kursiyerler ve eğitmenlerimize teşekkür ediyorum" dedi. 

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yener Öztop ise sergideki ürünlerin satışından elde edilecek gelirin kursiyerlere bırakılacağını belirterek, sergide, mutfak, bebek, salon takımları ve fiskos gibi ürünlerin bulunduğunu ve bu ürünlerin dikiş nakış ve ahşap boyama kullanılarak yapıldığını söyledi.
.
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2006 Çarşamba 17:25:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?