5
Mayıs
2024
Pazar
UŞAK

İlin 2007-2010 Stratejik Planı

Uşak İl Özel İdaresi, 5302 sayılı İl Özel İdareleri Kanunu gereği hazırlanan 'Uşak İli 2007-2010 Stratejik Planı' İl Genel Meclisinde tartışıldı. Stratejik planın kesin kabulü, üzerinde tartışılan konuların netleşmesinden sonra Nisan ayı içerisinde yapılacak.
İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Pehlivan başkanlığında yapılan toplantıda, 25 kişilik bir ekip tarafından ve toplam 6 konu başlığında hazırlanan stratejik plan hakkında, Uşak Milletvekilleri Ahmet Çağlayan ve Osman Coşkunoğlu, Vali Kayhan Kavas ve meclis üyeleri görüşlerini açıkladı. Uşak'ın güçlü, zayıf ve tehdit unsuru oluşturan yönlerinin de yer aldığı plana bu ay içerisinde son şekli verilerek İl Genel Meclisi'nde oylamaya sunulacak. Planda kültür ve turizm, eğitim, spor, sağlık, tarım, kırsal kalkınma, sanayi, ticaret ve kurumsal yeniden yapılanma adı altında toplam 6 stratejik onu belirlenirken, Uşak'ın 38 güçlü, 47 zayıf, 26 fırsat ve 20 tehdit yönü olduğu belirlendi. Stratejik planın kesin kabulü, üzerinde tartışılan konuların netleşmesinden sonra Nisan ayı içerisinde yapılacak.
Planın Uşak'ın kendi malı olduğuna dikkat çeken Vali Kavas, "Uşak İl Özel İdaresi bu planla 2007-2010 yılları arasında yapacağı çalışmaları açıklamıştır. Stratejik plan Uşak İl Özel İdaresi'nin namusudur. Taahhüt ettiği konuları yerine getirdiği takdirde başarılı sayılacaktır. Planı, meclis üyeleri, daire müdürleri, sivil toplum örgütleri ve işadamları hazırlamıştır. Ne Türkiye'nin ne de Uşak'ın ithal planlara ihtiyacı yoktur. Bazı iller bu planları çeşitli uzmanlara ve şirketlere yaptırmaktadır. Ben bunu doğru bulmuyorum. Çünkü Uşak'ın sorunlarını ve doğrularını en iyi bizler biliriz. Bu plan 3 yıllık olduğu için söyleyecek sözü olan bugün çıkıp söylesin. Sizlerin görüş ve eleştirileri doğrultusunda planda değişiklikler yapılacaktır. Eksik ya da yanlış tarafı olabilir ancak bu bizim stratejik planımızdır" dedi. Cumhuriyet Halk Partisi Uşak Milletvekili Osman Coşkunoğlu, plan sayesinde var olan kaynaklarla kenti nereye taşınacağına kaynakları israf etmeden değerlendirmek zorunda olduklarını söyledi. Planda güçlü yönlerin yer aldığı bölümde katılmadığı konuların olduğunu kaydeden Coşkunoğlu, "Ayrıca güçlü yönler arasında asayiş ve güvenliğin üst düzeyde olduğu yer almıştır. Ben buna katılmıyorum. Çünkü nabız yoklamak için sürekli esnaf ve halkla toplantılar yapıyorum. Bu toplantılarda esnafımızın en büyük şikayetlerinden biri güvenlik ve asayiş konularındaki talepleri oluyor. Stratejik plandaki bu gibi eksiklikler giderilirse daha iyi sonuç alınacağı kanaatindeyim. Ayrıca planla ilgili görüşlerimi detaylı bir şekilde yazılı olarak sunacağım" diye konuştu
.
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2006 Pazartesi 17:42:13
Güncelleme :3 Nisan 2006 Pazartesi 17:51:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?